<p>De werken van Nan worden tentoongesteld bij Van Daal Makelaardij (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

De werken van Nan worden tentoongesteld bij Van Daal Makelaardij (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: )

Hemd van het lijf: Nan Deardorff-McClain

Nan (56) is mozaïekkunstenaar en verkoopt zelfgemaakte Delftse straatjes. Zij doneert een deel van de opbrengst aan de voedselbank.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Ik sta hier voor Van Daal Makelaardij, waar twaalf zelfgemaakte straatjes worden tentoongesteld in de etalage."

Wat doe jij in het dagelijks leven?
"Ik werk al twaalf jaar als mozaïekkunstenaar. Ik denk dat je wel zou kunnen zeggen dat ik mezelf opnieuw heb uitgevonden nadat ik vanuit Miami hiernaartoe ben gekomen."

Wat is er zo leuk aan Delft?
"Het is een prachtige stad natuurlijk. De betrokken inwoners hebben er al gauw voor gezorgd dat ik mij hier volledig thuis ben gaan voelen."

Wat voor kunst maak jij?
"Ik maak mozaïeken, voornamelijk op muren die een opknapbeurt nodig hebben. Onlangs ben ik met behulp van Colja de Roo gaan experimenteren met keramiek. Zij heeft mij geholpen met de Keramieken Kaart van Delft."

Hoe ben jij in de kunst terecht gekomen?
"Door mijn moeder! Ik zie haar als mijn rolmodel. Vroeger was zij hier altijd mee bezig."

Hoe ben jij op het idee gekomen om keramieken straatjes te maken?
"Meerdere mensen hebben mij benaderd voor een eigen straatje, nadat zij het prototype hebben gezien die wij hadden gemaakt voor de Keramieken Kaart."

Waarom heb je ervoor gekozen om een deel hiervan te doneren aan de voedselbank?
"Ik zag via een app dat een vrouw hier geld voor aan het ophalen was. Nadat ik hoorde dat de voedselbank het in deze periode erg zwaar heeft heb ik geld gedoneerd. Het leek mij een goed idee om hen een handje te helpen in deze moeilijke tijd."

Hoe maak jij deze werken?
"Ik werk in stapjes. Deze huisjes zijn handgemaakt en ik maak ze een voor een. Het is een lang proces, maar voor mij werkt het rustgevend!"

Wat voor werken zou jij graag nog willen maken?
"Toevallig starten wij in januari een project met de Titus Brandsmaschool. Wij gaan op het schoolplein een enorme bank vol zetten met kunstwerken. Deze werken gaan door de leerlingen zelf gemaakt worden tijdens workshops."

Als ik de burgemeester van Delft was dan...
..."zou ik een beloningssysteem toevoegen voor de gezinnen die er bewust voor kiezen om geen auto te gebruiken. Door een film over het klimaat realiseerde ik mij dat wij best makkelijk zonder auto zouden kunnen leven in dit land."

Meer berichten
 
CustomHtml_1