Foto:

Delvenaar in beeld: Gerard den Hengst (75)

Wat doet u hier vandaag in het Centrum?
"Boodschappen doen, niks bijzonders. We wonen best dichtbij het centrum, dus vaak als er iets gehaald moet worden doen we dat hier. Mijn vrouw is even de winkel in, daar sta ik op te wachten."

Wie zou u graag nog een keer willen ontmoeten?
"Mijn zus is voor werk en de liefde naar Tasmanië geëmigreerd. Vijfentwintigjaar geleden zag ik haar voor het laatst, lang geleden dus! Ik zou het leuk vinden Delft aan haar te laten zien. We hebben nog wel contact hoor, we bellen geregeld."

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
"Dat is het nieuws van het vrachtverkeer en de andere Nederlanders die vast zitten in Engeland. Wat vind ik het sneu voor die mensen. Kijk, als je daar nou heen bent gegaan voor je plezier, dan vind ik het een ander verhaal. Maar ik vind het heel sneu voor die chauffeurs."

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
"De Prinsenhof vind ik een fijne plek. Niet alleen omdat het daar erg mooi is, maar ook het historische verhaal dat er achter zit."

Wat zijn de plannen voor komend weekend?
"We gaan met kerst gezellig naar mijn dochter. Mijn vrouw fluistert mij net in dat we daar niet gaan tafelen, maar mijn dochter zet allemaal hapjes op tafel en dan eten we dat verspreid over de huiskamer op. Op die manier houden wij de hele avond voldoende afstand."

Wat zijn uw goede voornemens?
"Op deze manier doorgaan! Ik ben helemaal tevreden met hoe ik leef, hoe ik in het leven sta en de mensen die ik om mij heen heb."

Meer berichten
 
CustomHtml_1