Foto:

Dé Delftenaar van het Jaar zet de eindsprint in!

DELFT - De stemmen voor Dé Delftenaar van het Jaar stromen de redactie binnen. De spanning stijgt. Nog even en we weten wie zichzelf Dé Delftenaar van het Jaar 2020 mag noemen.

Door Cheyenne Toetenel

Afgelopen weken heeft u nader kunnen kennismaken met de top vier genomineerden van Dé Delftenaar van het Jaar verkiezing 2020. Zij zijn onderworpen aan een aantal vragen en stellingen, zodat u een goed beeld heeft kunnen vormen bij elke kandidaat. Wie is nu die weldoener die uw stem verdient? Wie is de persoon die volgens u veel goeds heeft gedaan in het afgelopen jaar? Kies uw favoriet en wie weet is úw stem wel beslissend in deze competitie. Hoe u stemt, leest u in de kolom rechts.

Vakjury
Inmiddels hebben niet alleen veel Delftenaren hun stem laten horen, maar heeft ook de vakjury digitaal haar voorkeur kenbaar gemaakt. Bekende Delftenaren Leo Quack, Stef Breukel, Herman Weyers en Evelien van der Kruit hebben met al hun deskundigheid een voorkeursstem uitgebracht op hun favoriet. De stemmen van de vakjury worden verwerkt met een specifiek puntensysteem: kandidaten die goed werk verrichten in loondienst ontvangen 25 punten per deskundige voorkeursstem, genomineerden die het werk zowel vrijwillig als in loondienst verrichten ontvangen 50 punten per voorkeursstem en kandidaten die volledig vrijwillig goed doen ontvangen 75 punten per voorkeursstem. Deze extra punten worden opgeteld bij de door u verstrekte stemmen. Uit de gecombineerde stemmen volgt uiteindelijk één winnaar, die wij in het nieuwe jaar aan u bekend zullen maken.

De top vier kandidaten in willekeurige volgorde:

1. Geert van Poelgeest: voorzitter Natuurlijk Delfland en secretaris Stichting Behoud het Park. Quote stemmer: “Geert doet ontzettend veel voor natuur- en groenbehoud en is afgelopen jaar veel in het nieuws geweest om aandacht te vragen voor belangrijke zaken.”

2. Félice van der Sande: Muziek op Schoot docent, dirigent, arrangeur. Quote stemmer: “Ik nomineer Félice vanwege haar onuitputtelijke inzet voor haar twee koren, Krulmuziek en Muziek op Schoot. Zelfs in deze moeilijke tijden blijft zij zich onvermoeibaar - al dan niet online - inzetten voor de muziek van en voor jong en oud.”

3. Harmen van der Laan: sociaal ondernemer. Quote stemmer: “Hij heeft in twee jaar tijd KopieKoffie, PrintPlezier en Fier Fietskoerier opgericht. Zijn bedrijven richten zich expliciet op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien is KopieKoffie een écht ontmoetingspunt in de wijk Buitenhof. Lof!”

4. René van Dijk: initiatiefnemer Support Delft, We Are Delft. Quote stemmer: “Ik nomineer René, omdat deze creatieve duizendpoot niets heeft nagelaten om zich in te zetten voor de lokale ondernemers tijdens deze crisistijd.”

Volgende week komen wij bij u terug met Dé Delftenaar van het Jaar!

Stuur uw voorkeur op naar delftenaar@delftopzondag.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1