Het atelier waar het project van Leticia tot stand is gekomen (Foto: Koos Bommelé)
Het atelier waar het project van Leticia tot stand is gekomen (Foto: Koos Bommelé)

Hemd van het Lijf: Leticia van Neerven

Algemeen

Leticia van Neerven (22) studeert illustratie. Zij kwam in quarantainetijd op het idee om een stop-motion video te maken over de lockdown.

Waarom wilde je hier op de foto?
“Ik heb gekozen om in mijn eigen kamer op de foto te gaan. Die heb ik in quarantainetijd gebruikt als atelier.”

Hoe is jouw passie voor het illustreren ontstaan?
“Een vriendin van mij is naar een open dag geweest bij een grafische school, dit sprak mij wel aan! Ik ben zelf ook gaan kijken en heb mij direct aangemeld.”

Wat is jouw specialiteit op het gebied van illustratie?
“Er is niet iets specifieks waarin ik mij specialiseer. Wel werk ik veel op de computer en met de hand. De afgelopen zes maanden ben ik vooral bezig geweest met het maken van stop-motion video’s.”

Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
“Ik haal inspiratie uit mensen. Het is interessant om te letten op het gedrag van anderen. Verder leer ik op mijn opleiding een heleboel.”

Wat is er zo leuk aan het creatief bezig zijn?
“Wanneer ik bezig ben vliegt de tijd voorbij, het voelt voor mij niet als werken. Ik zie dit eerder als een mooie passie!”

Hoe was jouw periode als uitwisselingsstudent?
“Ik verbleef in Londen. Hier heb ik met andere studenten inspiratie opgedaan in de stad. Daar hebben wij ook allerlei lessen en cursussen gevolgd. Ik heb mijn tijd hier optimaal benut.”

Hoe was het om eerder terug te moeten komen door de lockdown?
“Ik ben in principe positief ingesteld, maar het was wel een grote klap. Uiteindelijk haal je hier weer wat anders uit, zo heb ik hierdoor wel mijn animatie kunnen maken in Delft.”

Waarom maakte jij een animatievideo over de lockdown?
“Het thema van mijn project was Generatie Z. Vanwege de lockdown realiseerde ik mij dat wij nu in een speciale tijd leven. Je kan een hoop vanuit huis doen. Alles wat je normaal gesproken doet is nu ook mogelijk via het internet.”

Hoe was het om dit te maken?
“Het heeft drie weken geduurd om dit project te maken. Ik heb geen planning gemaakt, dus ik wist niet hoe dit ging worden. Daarom kwam ik voor een flinke uitdaging te staan. Dit maakte het ook weer leuk!”

Als ik de burgemeester van Delft was dan...
...zou ik proberen de stad groener te maken en de stedelijke verdichting te verminderen. Tevens vind ik het belangrijk dat kunst nog toegankelijker wordt voor jongeren!”

Meer weten over het werk van Leticia? Neem dan een kijkje op haar Instagram.