Je moet het wattcyclen niet verwarren met 'spinnen'", aldus Eigenaar/trainer Rob uit de Bosch. " Bij wattcycling train/fiets je naar vermogen."(Foto: PR)
Je moet het wattcyclen niet verwarren met 'spinnen'", aldus Eigenaar/trainer Rob uit de Bosch. " Bij wattcycling train/fiets je naar vermogen."(Foto: PR) Foto:

WattCycling Delft verbetert je conditie en je pedaaltred

Algemeen

DELFT - Eigenaar/trainer Rob uit de Bosch vertaalt zijn franchise WattCycling Delft, gevestigd in het pand van Health Active aan de Kleveringweg 33 (2e etage), als ‘een sportschool voor wielrenners’.

“Let wel: je hoeft geen goede wielrenner te zijn om bij ons op één van de acht beschikbare Wattbikes te komen trainen. Je moet het wattcyclen ook niet verwarren met ‘spinnen’. Bij wattcycling train/fiets je naar vermogen. Dit specifieke vermogen wordt vastgesteld, gemeten tijdens een introductietraining. Hier worden de trainingen op afgestemd.”

Jong en oud
“Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen aan wattcycling. Dat wil zeggen, iedereen met de intentie om een betere ‘wielrijder’ te worden. Wattcycling verbetert je fietsconditie en tevens je pedaaltred. Iedere deelnemer aan het programma traint binnen de groep op zijn/haar persoonlijk trainingsvermogen, binnen de eigen ‘zone’. De Wattbike meet hoeveel kracht je per pedaalslag genereert en in welke ‘richting’. Deze resultaten laat de Wattbike zien. Je ziet meteen of je ‘in de pas trapt’, volgens een beproefd model. Hoeveel kracht je op de pedalen overbrengt. Zo leer je efficiënt te fietsen. Eigenlijk train je bij ons binnen om buiten niet alleen harder, maar ook met meer plezier te fietsen.”

Franchise
WattCycling Delft is onderdeel van een franchise die vijf jaar geleden in Amsterdam werd gestart. Inmiddels is de trainingsmethode op negen locaties door heel Nederland geïntroduceerd. De Wattbike is de meest geavanceerde indoorfiets. Deze voelt aan als een echte fiets en meet de prestaties heel nauwkeurig. Bij WattCycling Delft wordt volgens een gerichte methode getraind, ook geschikt voor niet-fietsers.”

Nieuwtje
Er kan ook voor een gecombineerd abonnement worden gekozen. In samenwerking met Active Health Center kun je dan niet alleen afvallen, maar ook een betere fietser/renner worden. Afvallen, een betere conditie en plezieriger fietsen: een win-win-win situatie!”

Trainingen
Er kan bij WattCycling Delft elf keer per week worden getraind op de Wattbikes. “In totaal is er dus plek voor 88 personen. Probeer eens een introductietraining. Hierbij leggen we de basisbeginselen uit en doen we een test om je trainingszones te bepalen. Na deze sessie weet je meteen of trainen op de Wattbike iets voor jou is.” Inschrijven kan via:
https://wattcycling.nl/locaties/delft/