Filosoof Joke Hermsen
Filosoof Joke Hermsen

Een ode aan de verveling

Algemeen

DELFT - In onze maatschappij is verveling een vies woord. We kunnen het vaak ook niet goed. En dat in een tijd, waarin we allemaal meer thuiszitten dan ooit. De bekende filosoof Joke Hermsen spreekt op 14 december in Het Filosofisch Café in Theater de Veste over de waarde van verveling. Het programma is zowel live als online te volgen.

Bij ieder dreigend loos moment pakken we onze telefoon en gaan we op zoek naar verstrooiing. Tegelijkertijd zijn we met elkaar meer opgebrand en depressief als nooit tevoren. In deze lezing staat filosoof Joke Hermsen stil bij de waarde van verveling. Wat is het, is het nuttig en waarom? Zijn we er slechter in geworden in dit digitale tijdperk? En waarom lijkt het vooral een westerse aandoening?

Programma
Het programma is zowel live als via een livestream te volgen, de kosten voor de stream zijn 2,50 euro per huishouden. Een programma van Studium Generale TU Delft en Theater de Veste. Vanuit de filosofie duiden we, op een laagdrempelige manier, maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen. Voor tickets kijk op www.theaterdeveste.nl