Hemd van het Lijf: Chris Piguillet
<p>Chris hoopt dat alles gauw weer door kan gaan!&nbsp; (Foto: Koos Bommel&eacute;)</p>

Chris hoopt dat alles gauw weer door kan gaan!  (Foto: Koos Bommelé)

(Foto: KOOS BOMMELE)

Hemd van het Lijf: Chris Piguillet

DELFT - Normaal is Chris (54) pubquizmaster. Tijdens de lockdown heeft hij de mensen plezier bezorgd met Quarantainequizzen en livestreams.

Waarom wilde je hier op de foto?
“Ik zie Café de Vlouw als mijn stamkroeg, hier ben ik namelijk ooit begonnen met mijn carrière. Verder mis ik deze plek gewoon ontzettend!”

Wat doe jij in deze moeilijke tijd?
“Het geven van quizzen gaat online nog verder, maar dan op een andere wijze. Er zijn regelmatig nog bedrijfsfeesten of kerstborrels. Daarnaast heb ik in deze periode mijn hele huis geschilderd en mijn database in orde gemaakt.

Hoe ben jij quizmaster geworden?
“Hiervoor werkte ik als facilitair manager bij een uitzendbureau. Het zijn van een quizmaster is voor mij altijd al een grote hobby geweest. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om dit professioneel aan te pakken. Nu doe ik dit nog steeds!”

Wat maakt jou een echte pubquizmaster?

“De voornaamste reden is eigenlijk dat ik hier constant mee bezig ben! Ik doe niks anders dan dit. Daarnaast is een van mijn krachten dat ik mij kan verplaatsen in de deelnemers van mijn quiz.

Wat maakt dit werk zo leuk?
“Ik vind het heel leuk om op mijn eigen manier de mensen een avondje vermaak te geven. Ze hebben hierdoor een geweldige avond en gaan vervolgens weer met een voldaan gevoel terug naar huis.”

Hoe is het om nu niet op het podium te kunnen staan?
“Ik mis het natuurlijk ontzettend, er gaat veruit niks boven het geven van een fysieke quiz met andere personen om je heen!”

Welke manieren heb jij bedacht om jouw pubquiz voort te zetten?
“De online variant van mijn pubquiz is een groot succes geworden. Daarnaast stop ik enorm veel tijd in het maken van mijn speciale quarantainequizzen. Hier krijg ik van de deelnemers hele leuke en toffe reacties op. Het doet mij goed om dit te horen!”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
“Jammer genoeg worden veel optredens op het moment uitgesteld, maar de nodige quizzen staan op dit moment nog geboekt. Mocht het doorgaan, dan ben ik er in ieder geval helemaal klaar voor!”

Als burgemeester van Delft...
“…zou ik de mensen die alleen maar klagen willen verzoeken om deze stad te verlaten. Het zou hier namelijk nog een stuk leuker en gezelliger zijn als wij allemaal minder zouden zeuren en met een positievere insteek zouden kijken naar nieuwe initiatieven.

Juliano van der Knaap
Meer berichten