Cornelis Musiusschool en Talentenhuis slaan de handen ineen
<p>Karin Zeestraten, (links) Marja Bocxe (midden) en Martijn Kirsten (rechts) werken mee aan dit initiatief.</p>

Karin Zeestraten, (links) Marja Bocxe (midden) en Martijn Kirsten (rechts) werken mee aan dit initiatief.

Cornelis Musiusschool en Talentenhuis slaan de handen ineen

DELFT - De Cornelis Musiusschool in Delft gaat in samenwerking met Talentenhuis huiswerkbegeleiding aanbieden aan leerlingen.

De Cornelis Musiusschool en Martijn Kirsten van het Talentenhuis werken mee aan dit initiatief en zijn op zoek naar vrijwilligers die graag willen helpen met het begeleiden van de leerlingen van de groepen 6 tot en met de groep 8. "Vanaf januari starten wij op maandag en donderdag met het aanbieden van huiswerkbegeleiding. De vrijwilligers werken als een groep samen en worden onderdeel van de school", zegt Martijn van het Talentenhuis. Dit is niet bedoeld voor kinderen die grote moeite hebben met de stof maar meer voor extra hulp, of omdat het makkelijker en prettiger is voor het kind om zijn of haar huiswerk in een schoolomgeving te maken. Deze hulp is geheel vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Er wordt op je gerekend! "Hier is geen vereiste opleiding of kennis voor nodig, zolang er maar motivatie, geduld en een wil om te helpen aanwezig is. De begeleiders richten zich vooral op de basisvaardigheden en worden van tevoren ingelicht over de stof die zij gaan behandelen", vertelt Karin Zeestraten, intern begeleider bij de Cornelis Musiusschool.

Duurzame school
Sinds kort heeft de school een flinke verbouwing ondergaan tot een inspiratievolle leerplek. "Het gebouw is groener en tegelijkertijd een stuk duurzamer gemaakt", aldus directrice Marja Bocxe. Zo is er groene natuur toegevoegd aan de binnenkant van gebouw en maakt het gebruik van zonnepanelen.

Aanmelden
Het is mogelijk om je aan te melden via Martijn Kirsten van het Talentenhuis.

Contact
Voor meer informatie:
martijn@talentenhuisdelft.nl
cornelismusius@laurentiusstichting.nl

Meer berichten