Instore crowd manager ondersteunt winkeliers in de binnenstad namens BOB
Jori Noordhoek en Arjan Steendam zetten in op een veilige binnenstad
Jori Noordhoek en Arjan Steendam zetten in op een veilige binnenstad (Foto: )

Instore crowd manager ondersteunt winkeliers in de binnenstad namens BOB

DELFT - Met Sinterklaas en Kerstmis in aantocht, zou het nog weleens druk kunnen worden in de Delftse winkelstraten. Om ook in de decembermaand voor een veilig shopgevoel te zorgen, is door het Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) een instore crowd manager in armen genomen.

“Het BOB wil laten zien dat lokale winkeliers de verantwoordelijkheid nemen om het veilig winkelen te bewaken”, vertelt bestuurslid Arjan Steendam van het BOB. “In de Delftse binnenstad gaat het eigenlijk al heel goed, maar toch willen we ondernemers net dat extra beetje steun bieden om die lijn ook in drukkere tijden door te trekken. BOB stelt daarom een instore crowd manager beschikbaar.” Deze tijdelijke rol wordt de komende weken vervuld door Jori Noordhoek. Een verbinder pur sang die de lokale ondernemers helpt vraagstukken te beantwoorden en de nodige tips kan geven.

Ondersteuning
Jori benadrukt dat hij enkel vrijblijvende gesprekken aangaat. “Mijn taak is niet om de ondernemers te controleren. Ik ben er echt alleen om een helpende hand te bieden en eventuele knelpunten in beeld te brengen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat Delftenaren op een veilige manier lokaal kunnen blijven shoppen.” Zijn looproutes nodig? Hoe ga je om met lange wachtrijen? En hoe zorg je voor spreiding? Op deze vraagstukken zoekt Jori graag met ondernemers naar een geschikte oplossing.

Positief
Sinds deze week trekt Jori de binnenstad in. “Dat doe ik zoveel mogelijk op de rustige momenten. De reacties van ondernemers zijn zeer positief. Daaraan zie je dat iedereen zijn of haar best doet om bezoekers van de binnenstad een veilig gevoel te kunnen bieden. Dus kom gerust naar de stad, zoveel mogelijk op rustige momenten, en houd je aan de regels van het RIVM.”

Cheyenne Toetenel
Meer berichten