<p>v.l.n.r Jeroen Heemskerk (voorzitter MKB Delft), Remco van Eendenburg (bestuurslid), Bas Vollebregt (Wethouder) en Roy Snuverink (Vice-voorzitter) </p>

v.l.n.r Jeroen Heemskerk (voorzitter MKB Delft), Remco van Eendenburg (bestuurslid), Bas Vollebregt (Wethouder) en Roy Snuverink (Vice-voorzitter)

(Foto: )

MKB Delft en gemeente bedanken de lokale ondernemers

DELFT - Ieder jaar bedankt het MKB de Delftse ondernemers op de Dag van de Ondernemer. In dit coronajaar verloopt dat net even anders dan gewoonlijk.

Door Juliano van der Knaap

Iedere dag zetten de Delftse ondernemers zich keihard in. Dag en nacht wordt er gewerkt om mensen goed van dienst te kunnen zijn. Veel ondernemingen ondervinden op dit moment problemen door het coronavirus. Ondanks deze moeilijke periode hebben ondernemers en bedrijven de handen flink uit de mouwen gestoken om andere mensen te kunnen helpen. MKB Delft is ontwikkeld voor en door ondernemers en zet zich in voor een beter ondernemersklimaat in de stad. Jaarlijks bedanken zij deze mensen voor het werk dat ze doen. Ditmaal heeft het, gezien de omstandigheden, deels op een andere wijze moeten plaatsvinden.

Videoboodschap
De ondernemers werden afgelopen vrijdag, op de Dag van de Ondernemer 2020, bedankt voor het harde werk dat zij geleverd hebben tijdens deze periode. Deze speciale dag is een initiatief van MKB Nederland, waarmee zij de ondernemers willen laten weten dat ze waardering hebben voor het goede werk dat in deze lastige tijd verricht wordt. In samenwerking met de gemeente heeft MKB Delft middels een speciale videoboodschap de ondernemers in de stad bedankt voor het lef en doorzettingsvermogen. Daarnaast werden ook partijen als stadsmarketing en betrokken ambtenaren van de gemeente hierin vermeldt, zij hebben in diverse werkgroepen al vanaf maart actief meegedacht en -gewerkt om de Delftenaren te helpen. Deze video was te volgen via een live-verbinding op sociale media. Daarin is te zien dat burgemeester Marja van Bijsterveldt laat weten trots te zijn op de hardwerkende ondernemers uit de stad en dat zij hard hun best doen om de RIVM-regels te blijven waarborgen. Zij heeft de Delftenaren persoonlijk bedankt voor het ‘out of the box’ denken en wil hier tegelijkertijd iedereen bedanken die een mooie bijdrage geleverd heeft en andere personen heeft geholpen. Daarnaast kwam wethouder Bas Vollebregt voor in de video om te vertellen over de gezondheid van de economie. De wethouder is geraakt door de verhalen die hij dagelijks hoort van bedrijven. Vollebregt wil zich volledig inzetten om de schade uiteindelijk zoveel mogelijk te kunnen dempen. De voorzitter van het MKB Delft, Jeroen Heemskerk vertelt zelf dat hij onder de indruk is van de kracht, weerbaarheid en flexibiliteit die men de afgelopen tijd heeft laten zien. Verder heeft inspirator Milo Berlijn een grote bijdrage geleverd aan de de video. Dit alles met het doel de mensen een hart onder de riem steken door een persoonlijke, unieke videoboodschap.

Bezoek
Naast deze videoboodschap is het MKB Delft op de vrijdag druk bezig geweest met het bezoeken van een aantal betrokkenen. Het doel van dit initiatief was om deze lokale ondernemers, op een gepaste afstand, in het zonnetje te kunnen zetten. Dit project verliep goed, de reacties op deze actie waren erg positief en de ondernemers zijn er enorm dankbaar voor. Naast het bezoeken van de bedrijven kregen de bedrijven een doos vol met lekkernijen met hierbij de vraag om dit vooral te delen met anderen, dit is namelijk passend in de sfeer van die tijd. In dit uitgebreide cadeaupakket zaten niet zomaar lekkernijen, het pakket bevatte heerlijke lokale producten. Onder meer bedrijven als Rozema Verhuur, het Westcord Hotel, Support Delft, De Burgemeesters en Stichting Stunt werden met deze producten verrast en tegelijkertijd persoonlijk bedankt voor de inzet die de ondernemers geleverd hebben.

Weldoeners
In deze coronaperiode is een aantal ondernemers flink bezig geweest met het bieden van hulp aan mensen die dit heel goed konden gebruiken. Melanie Haaksma en René van Dijk, de initiatiefnemers van Support Delft, maar vanaf heden We Are Delft hebben in deze tijd de krachten gebundeld en ervoor gezorgd dat zij ondanks deze rare periode ondernemingen konden steunen met dit initiatief. Rozema Verhuur was bezig met het regelen van mondkapjes. Daarnaast kwamen zij op het idee om de busjes van de zaak beschikbaar te stellen en hiermee andere mensen te kunnen helpen. De busjes werden bijvoorbeeld ingezet voor het vervoeren van thuiswerkplekken. Het Westcord Hotel in Delft heeft ervoor gezorgd dat het gebouw deels omgetoverd werd tot een zorghotel. Dit was in samenwerking met het Reinier de Graaf ziekenhuis. Op deze manier konden coronapatiënten gemakkelijk overgeplaatst worden naar een speciaal aangepaste verdieping in het gebouw van het hotel om rustig te revalideren. Beide partijen verzorgden daar ook nog eens het eten en drinken voor de opgevangen patiënten. Met deze mooie actie hebben zij een hoop mensen kunnen helpen.

Juliano van der Knaap
Meer berichten