<p>Stichting OOPOEH voorkomt en bestrijdt eenzaamheid door senioren te koppelen aan een oppashond in de buurt (Foto: Bram Kloos)</p>

Stichting OOPOEH voorkomt en bestrijdt eenzaamheid door senioren te koppelen aan een oppashond in de buurt (Foto: Bram Kloos)

OOPOEH zoekt hondenbaasjes in Delft

DELFT - Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat.

Een prachtig initiatief dat nu al ruim 8 jaar zeer succesvol is. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten. Vooral in coronatijd melden ongelofelijk veel senioren zich aan als ‘opa’ of ‘oma’ voor een hond. Ouderen die vaak jarenlang een hond hebben gehad missen juist in deze eenzame tijd een liefdier om zich heen. Daarom is de stichting op zoek naar honden die af en toe lekker vertroeteld kunnen worden door een oudere in de buurt, ook al zijn hun baasjes vaker thuis. Stichting OOPOEH - Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier - is ruim 8 jaar geleden in het leven geroepen. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling en vooral in deze coronatijd is er ongelofelijk veel animo om op te passen. Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH: “Veel ouderen zitten nu alleen thuis. Alle leuke dingen zoals vrijwilligerswerk en bridge-, zang- of dansclubjes zijn door corona gestopt. Juist nu vinden zij het extra fijn om wekelijks op een hond te kunnen passen. Lekker samen naar buiten. De buitenlucht doet een mens goed, en met een hond bij je heb je ook allemaal gezellige gesprekken. Dan voel je je minder eenzaam.” Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes. Nu zijn dat even online uitjes, maar zodra de coronamaatregelen het weer mogelijk maken zullen ook de echte uitjes weer doorgang vinden.

Aanmelden
In Delft en omgeving is de stichting dus dringend op zoek naar hondenbaasjes om meer mooie matches te kunnen maken. Aanmelden kan via www.oopoeh.nl.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten