<p>De ringslang</p>

De ringslang

(Foto: )

Eén van de Big Three in Delft gesignaleerd

DELFT - Afgelopen tijd is in Delft een ringslang gesignaleerd. Deze was verwacht vanwege de aanleg van natte verbindingen, zoals oevers en ecotunnels, die door provincie, gemeenten, Hoogheemraadschap en Natuurmonumenten zijn aangelegd.

Natuurlijk Delfland roept een ieder op om de Big Three te melden via natuurlijkdelfland@knnv.nl of bij Geert van Poelgeest via 06 – 33 00 1742.

Big Three
De Big Three zijn de otter, bever en ringslang. Dit zijn soorten die leven in natte gebieden zoals die in Delft en omgeving veel voorkomen. Deze soorten horen bij ons.

Inventarisatie
Na de coronapandemie start Natuurlijk Delfland met een inventarisatie van de ringslang. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven om hier aan mee te doen. Ook mogen oude waarnemingen gemeld worden, want ze hebben zelfs meldingen uit de jaren ‘60 van de vorige eeuw. Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten