<p>De mensen zijn erg gelukkig met de maaltijden van Harry en zijn team!</p>

De mensen zijn erg gelukkig met de maaltijden van Harry en zijn team!

(Foto: )

Bij Harry verrast ouderen met gratis maaltijden!

DELFT - Afgelopen woensdag heeft Harry samen met zijn team hard gewerkt om 35 ouderen te verrassen met heerlijke maaltijden, verdeeld over Delft, Pijnacker en Delfgauw.

Dit initiatief kwam recht uit het hart van Harry Kaan, de eigenaar van het restaurant, die extra begaan is met de ouderen onder ons. Harry was hiervoor een franchisenemer en begon voor zichzelf. “In maart ben ik gestart, helaas moesten wij toen sluiten door het coronavirus”, zegt Harry. “Tussendoor waren er periodes dat wij weer open mochten gaan. Dit hebben wij aardig opgepakt! Het was mooi weer, door de gemeente mochten wij het terras zelfs uitbreiden!”

Idee
Tijdens de tweede lockdown kwam Harry met het idee om maaltijden te gaan bezorgen. “Eerst deed ik een keer per jaar wat voor de ouderen.” Vorig jaar begon de restauranteigenaar hier opnieuw mee en kwam er een groep ouderen kerst vieren in het restaurant aan de Oude Delft. Voor een symbolisch bedrag bood Harry een compleet verzorgd diner aan. Nu de ouderen in deze vervelende periode ook dit jaarlijkse uitje (en nog veel meer) moeten missen, opperde Harry het idee de ouderen een gratis maaltijd thuis te bezorgen. “Door corona heb ik het anders moeten doen, ik kwam op het idee om gratis maaltijden te maken en te bezorgen aan ouderen. Misschien kan dit wel een inspiratie zijn voor anderen. Wij hebben het allemaal lastig in deze tijd, daarom is het mooi om andere mensen blij te kunnen maken.”

Dankbaarheid
De mensen waren enorm verrast door deze mooie actie. Harry ontving enorm veel dankbare reacties na het bezorgen van de maaltijden. “Dat is natuurlijk ontzettend leuk”, aldus de positief blijvende chef-kok. “Ondanks dat we als horeca zwaar getroffen zijn, zie ik de maatschappelijke meerwaarde. Het is dan ook dankbaar werk.”

Juliano van der Knaap
Meer berichten