Jenne de Haan is een van de deelnemers bij de activiteiten van Humanitas
Jenne de Haan is een van de deelnemers bij de activiteiten van Humanitas

Humanitas biedt hulp in deze lastige tijd

Algemeen

DELFT - De vereniging Humanitas bestaat uit vrijwilligers die helpen op het gebied van eenzaamheid, verlies, administratie en opgroeien en opvoeden.

Een van de deelnemers is Jenne de Haan. Hij heeft de afgelopen jaren meegeholpen aan diverse projecten van Humanitas.

Rouw en verlies
Jenne de Haan nam deel aan de groep rouw en verlies. “Het verliezen van een nabestaande is erg zwaar. Nadat mijn vrouw overleed kwam ik terecht bij rouw en verlies. Dit is voor mensen die alleen komen te staan. Iedereen heeft zijn eigen verhaal rondom rouw en verlies. Wij komen bij elkaar en praten hier met elkaar over, dit wordt professioneel begeleid vanuit Humanitas”, vertelt meneer de Haan. In deze coronaperiode is het lastig om samen te komen, toch kunnen mensen elkaar steun blijven bieden. “Wij spreken elkaar nog regelmatig via platformen zoals Whatsapp, op die manier blijf je toch nog in contact met elkaar in deze moeilijke periode.”

Telefooncirkel
De telefooncirkel is een initiatief vanuit Humanitas waarbij deelnemers elke ochtend gebeld worden. Dit om eenzaamheid tegen te gaan. Hierdoor heb je elke dag sociaal contact met elkaar. “Ik doe dit elke dag! Je hebt elkaar hard nodig in deze tijd. Dit initiatief is twee jaar geleden begonnen. Af en toe ontmoeten we elkaar. Dan weet je wie aan de cirkel deelnemen. Al is dat in deze tijd van corona even niet mogelijk. Reden om deel te nemen kan zijn eenzaamheid, steeds meer mensen wonen alleen, de gezinnen en families zijn veel kleiner geworden. Anderen hebben moeite met hun dagritme. Het feit dat zij op een vaste tijd worden gebeld helpt hen hierin enorm.”

Wilt u mensen hulp bieden als vrijwilliger of meer weten over Humanitas? Dan kunt u de website bezoeken via www.humanitas.nl