Daniella staat op de foto met een van de gemaakte kunstwerken  (Foto: Koos Bommelé)
Daniella staat op de foto met een van de gemaakte kunstwerken (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het Lijf: Daniella van Bergen

Algemeen

Daniella van Bergen (36) is professioneel fotograaf, daarnaast is zij initiatiefneemster van het Quarantainekunst project.

Waarom wilde je hier op de foto?
“Ik wilde bij het stadskantoor op de foto met het werk van Kerdy van Vuuren. Haar werk spreekt mij enorm aan. Ook wilde ik naar deze locatie omdat de opening van het Quarantainekunst project zou plaatsvinden in dit gebouw.”

Wat doe je zoal?
“Momenteel ben ik pers- en mensenrechten fotograaf. Daarnaast help ik mee aan goede doelen. In mijn werk heeft de menselijke kant altijd centraal gestaan, dit is voor mij erg belangrijk!”

Wat vind je zo leuk aan fotografie?
“Het werk is iedere keer weer anders! Ik geloof dat er achter ieder persoon een verhaal zit. Het is belangrijk dat bepaalde onderwerpen aan het licht komen. Door middel van fotografie kan ik dienen als een stem voor anderen.”

Hoe is het idee voor Quarantainekunst ontstaan?
“Sinds de eerste lockdown hoorde ik veel verhalen van bekende kunstenaars en kunstliefhebbers. Een groot deel daarvan was onzeker over de toekomst. Daarom ben ik aan dit initiatief gaan werken.”

Wat is het doel van dit project?
“We willen hiermee het sociale isolement doorbreken, kunstenaars meer zichtbaarheid geven en kunst niet verloren laten gaan.”

Wat voor kunst is er te vinden?
“Eigenlijk zijn alle kunststijlen hier te bezichtigen, wij hebben kunstwerken staan achter ramen op verschillende plekken door de binnenstad van Delft. Er staan bijvoorbeeld schilderwerken en keramische beelden van verschillende kunstenaars!”

Wat is hier jouw taak?
“Ik ben projectleider en initiatiefneemster van dit project, dit doe ik samen met Hubertine Langemeijer van Stichting Kunstpost. Wij hebben een brede selectie aan taken.”

Wat hebben jullie aangepast sinds de nieuwe maatregelen?
“Wij zouden verdeeld in groepjes de kunstwerken in de stad bezoeken. Door de nieuwe maatregelen moet dit met een kleinere hoeveelheid. Ook hebben wij de persmomenten en de opening moeten aanpassen.”

Was dit een uitdaging?
“Wij denken liever in oplossingen dan problemen! De Gemeente Delft heeft ons hier goed bij geholpen.”

Als ik de burgemeester was van Delft dan...
...”zou ik zorgen dat we nog meer ons best doen om elkaar niet uit het oog te verliezen! Dit kan door de lokale ondernemers en musea zich meer met elkaar te laten verbinden!”