Afbeelding

Maatschappelijk kunstproject Afvalstad

Algemeen

DELFT - Weet jij waar PMD voor staat? Sta jij ook wel eens met een verpakking in je hand te twijfelen in welke afvalbak het moet? De Kunstsuper Delft biedt in het Prinsenkwartier een bijzondere kunstinstallatie van een stad, gemaakt van PMD-afvalmaterialen.

Afvalstad is vorig schooljaar ontworpen door leerlingen van het Chr. Lyceum Delft. Kunstenaars van de Kunstsuper hebben met veel fantasie en inzet hun ontwerp uitgewerkt en opgebouwd. Er wordt op dit moment door zo’n twintig Kunstsupers ijverig gewerkt aan allerlei gebouwen, bestrating met lantaarnpalen, groenvoorziening en waterpartijen. Het is ook een project voor studenten van het ROC Mondriaan, die bezig zijn met het voorbereiden van de ledverlichting voor in de gebouwen en zullen helpen bij de licht- en geluidseffecten in Afvalstad.

Expositie
Daarnaast zal de Kunstsuper een expositie inrichten van kunstobjecten gemaakt van afvalmateriaal. Vanaf 27 november tot en met 31 januari is dit bijzondere samenwerkingsproject bewonderen in de ruimte achter de Kunstsuper, Sint Agathaplein 4 te Delft. Meer info: www.kunstsuperdelft.nl