Afbeelding

Powerwalken in Delft

Algemeen

Neem je gezondheid serieus en zet de eerste stap om (weer) méér te bewegen. Juist nu we door corona meer thuis zitten, mis je steeds meer beweging en krijg je vanzelf corona-kilo’s.

Voor een goede gezondheid moet een volwassene minimaal vijf dagen per week zo’n 30 minuten matig intensief bewegen. Grote groepen mensen zijn bezig met een stappenteller om dagelijks minimaal 10.000 stappen te zetten. Alléén als je dat doet met een juiste intensiteit dan draagt die inspanning bij aan jouw conditie. Veel stappentellers lopen te traag!

Effectieve tijdsbesteding
Bij een sport als Powerwalken worden grote spiergroepen gebruikt die het lichaam op een positieve manier prikkelen richting een betere conditie. Onder begeleiding lopen we in een uur zo’n 5 kilometers en stoppen geregeld voor het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Deze buitensport is ook heel toegankelijk voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken. Daarbij is het risico op blessures bij Powerwalken minimaal. Door met een groep te lopen word je meer gemotiveerd om geregeld te blijven bewegen. Tijdens de lessen daag je jezelf uit en zal je je kunnen optrekken aan de andere deelnemers. Zelfs nu we de aanbevolen afstand aanhouden is het ook gezellig.

Powerwalken in Delft
We lopen al ruim één jaar wekelijks op maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur. Vanaf de lente tot aan de herfst lopen we heerlijk buiten in de Delftse Hout. Omdat het in de andere maanden al vroeg donker is, starten we dan bij de bibliotheek van de TU in Delft. Iedere week is er een andere route en wisselen we de spierversterkende oefeningen af. Op de eerste zondag van de maand lopen we in 1,5 uur een route van circa 8 kilometers. Je kunt gratis en geheel vrijblijvend deelnemen aan een proefles. Daarvoor moet je wel vooraf contact opnemen. De Powerwalkinstructeur voor Delft is Wim Raateland, zijn nummer is 06-1320 6591. Het aanvragen van proefles kan ook via Facebook Powerwalken in Delft, Whatsapp of internet: www.ensieme.nl of per email wim@ensieme.nl