Welke naam de nieuwe stadspartij gaat dragen, bepaalt Delft (Foto: Koos Bommelé)
Welke naam de nieuwe stadspartij gaat dragen, bepaalt Delft (Foto: Koos Bommelé)

Race naam nieuwe stadspartij is nog niet gelopen

Algemeen

DELFT - De samenwerking tussen Stadsbelangen Delft en Groep Stoelinga is in volle gang en daarom is het moment nu daar om de nieuwe stadspartij een naam te geven. Inmiddels hebben al aardig wat Delftenaren gestemd op de naam met hun voorkeur.

De nieuwe stadspartij heeft als uitgangspunt het betrekken van inwoners bij de Delftse politiek. Theodor van der Lans: “We moeten de Delftenaren meer serieus gaan nemen dan de politiek het afgelopen decennium heeft gedaan. Wij willen weten wat zij belangrijk vinden, en ons daar hard voor maken.” De ‘samenwerking’ met Delftenaren begint al bij de naam waaronder de partij gekend zal gaan worden. Vanuit de werkgroep is eerder een voorstel gedaan voor een viertal namen waaruit gekozen kan worden. De fracties van de Groep Stoelinga en Stadsbelangen Delft hebben in gezamenlijk beraad unaniem de voordracht van de werkgroep overgenomen. Van der Lans: “Wij vinden dat je in je naamstelling duidelijk moet maken wat je bent en waarvoor je staat. We zijn er voor iedereen in de stad Delft, staan rechtop voor eerlijke lokale politiek en iedereen moet het begrijpen.”

Stadspartij Delft:
“Je maakt in een keer duidelijk wat je bent.”

Delftse Stadspartij:
“Idem maar dan met iets meer nadruk op het Delftse karakter.”

Hart voor Delft:
“Delftsblauw. Wie kent het blauwe Delftse hart niet?”

Har(d)t voor Delft:
“Idem. We maken ons hard voor de stad en doen doet met ons hart.”

Tussenstand
Al twee weken lang druppelen de stemmen binnen. Met nog twee weken op de klok is het voor aanjagers van de nieuwe lokale stadspartij, Aad Meuleman en Theodor van der Lans, een goed moment om eens naar de tussenstand te kijken. Onderaan staat momenteel de naam ‘Har(d)t voor Delft’. De namen ‘Delftse Stadspartij’ en ‘Hart voor Delft’ hebben beide evenveel voorkeursstemmen ontvangen en staan daarmee voorlopig op een gedeelde tweede plek. De meeste voorkeursstemmen zijn tot nu toe ingediend voor de naam ‘Stadspartij Delft’. Het aantal stemmen op de vier mogelijke namen ligt dicht bij elkaar, dus het is nog geen gelopen race.

Stemmen
Ook u kunt nog stemmen. Dit kan door uw keuze uiterlijk woensdag 11 november te mailen naar nieuwestadspartij@gmail.com. In de editie van 15 november wordt de gekozen naam bekend gemaakt.