Presentator Martin Reitsma ontving het schrijverstrio in zijn popprogramma
Presentator Martin Reitsma ontving het schrijverstrio in zijn popprogramma (Foto: )

And The Beat Goes On & 55 Verrassende Verzamelelpees

DELFT - Marcel Mulhuyzen is geboren en getogen in Delft. Hij heeft samen met Erik Bevaart en Karel Kanits een boek uitgebracht met als titel 55 Verrassende Verzamelelpees. Het trio was onlangs bij schrijver dezes te gast in het popprogramma And The Beat Goes On vanaf kasteel Oud Wassenaar.

Door Martin Reitsma 

Elpee’s zijn anno 2020 weer helemaal terug en Delftse muziekzaken hebben bakken vol muzikaal vinyl staan. Ook Mulhuyzen, Kanits en Bevaart hebben ieder een stapel ouderwets vinyl in hun stevige knuisten en daar zitten ware collectors bij. “Verzamelelpees bevatten vaak iets verrassends”, dat is de stellige overtuiging van deze drie schrijvers. In vijfenvijftig treffende voorbeelden wordt dit onomstreden bewezen.

Verhaal
Mulhuyzen vertelt: “In iedere verzamelelpee zit een verhaal. Ons boek bevat 240 bladzijden met tientallen boeiende verhalen én ongeveer 1500 artiestennamen. Het is dan ook een boek van, door en voor echte muziekliefhebbers.” Zelf is deze gepassioneerde muziekliefhebber veel te zien in Delft bij muziekevenementen en in platenzaken. Bevaart vult aan en zegt: “We hebben alledrie een behoorlijke verzameling LP´s thuis staan, het gaat bij elkaar om duizenden stuks.” Mulhuyzen heeft de LP: For Collectors Only in zijn handen met op de albumcover een ontklede dame, op haar lijf staan de bandnamen geschreven. Als je hem in de jaren zeventig niet voor de muziek kocht dan wel voor de foto! Of kent u nog de reeks alle 13 goed met op de cover een blonde dame die menig jongenshart sneller deed kloppen en waarbij wilde fantasieën hun weg vonden? In dit boek staan dan ook volop LP´s die onze collectieve muzikale herinnering kleuren.

Befaamd
Bevaart houdt de befaamde Dank U! LP omhoog. Wie had hem niet in die jaren? Kanits laat vervolgens de hoes van de Haagse Beatnach zien. Op de hoes is te zien is dat iemand van zijn Puch afgemept wordt met op de achtergrond een ´lekker ding´ in minirok gezeten op een buikschuiver. Het was de tijd van de Plu en Kikkers. Kanits: “Het is een iconische hoes én ik was erbij in 1980! Ik heb toen staan kikken in de Haagse Houtrusthallen op de muziek van al die befaamde bands.” In het boek, een aanrader, staan ook de dwarsverbanden die er tussen de artiesten en bands zijn, met feitjes die niet algemeen bekend zijn.

Het boek is verkrijgbaar bij Museum RockArt, in de betere platenzaken en bijvoorbeeld op de website van My Favourite Song.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten