<p>Schooltuinen staan voor breed natuuronderwijs </p>

Schooltuinen staan voor breed natuuronderwijs

(Foto: )

Schooltuinen 100 jaar!

DELFT - De schooltuinen bestaan 100 jaar. Daarom is de film ‘De schooltuin’ gemaakt door de makers van de beroemde film ‘De nieuwe wildernis’ en ‘De wilde stad’. Leuk, want de Stichting Kindertuinen Delft bestaat dit jaar 35 jaar!

In Delft zijn vier kindertuinen, waar ook scholen één keer in de week kunnen tuinieren, zoals de Internationale school Delft, Eglantier Tanthof en Eglantier Voorhof.

Hoe kun je beter beginnen met bewustwording van de waarde van voedsel dan kinderen te leren hun eigen groenten te verbouwen? Als je groente zelf hebt gezaaid en je hebt ervoor gezorgd, dan wil je het ook eten.

Herfstvakantie
Schooltuinen staan in Nederland al 100 jaar voor breed natuuronderwijs, dat kinderen kennis van en respect voor de natuur bijbrengt. Plezier, zelf doen, beleving, ontdekken. Dat staat bij de lessen centraal. Thema’s als biodiversiteit, kringloop, bewegen, gezonde voeding, eten en duurzaamheid krijgen daarbij veel aandacht. Vanaf 18 oktober draait de film een week in het filmhuis Lumen. Leuk voor in de herfstvakantie!

Voor meer info over de kindertuinen, ga naar www.kindertuinendelft.nl

Meer berichten