<p>Stadclown Myrrhe bij het Poptaland</p>

Stadclown Myrrhe bij het Poptaland

(Foto: )

Hemd van het lijf: Myrrhe Michorius

Myrrhe (54) is de stadsclown van Delft en speelt tegelijkertijd een grote rol in het verbinden van de bewoners uit Poptahof.

Waarom wilde je hier op de foto?
“Omdat Poptaland extra aandacht kan gebruiken, het is een project dat speciaal opgezet is voor kinderen uit deze wijk die niet altijd positief belicht wordt. Ik vind de verbinding tussen de kinderen en culturen erg belangrijk”

Wat doe je zoal?
“Ik ben sinds een aantal jaar de stadsclown van Delft. Dat doe ik door gastvrouw te zijn van de stad op verschillende evenementen, festivals en door mee te doen aan allerlei projecten zoals Poptaland.”

Waarom wilde je stadsclown worden?
“Ik ben zelf al meer dan dertig jaar bezig als clown. Vanaf 2012 ben ik begonnen als stadsclown samen met Stichting Mobiele Clowniek Fabriek waar ik inzit om de mensen een lach te kunnen bezorgen.”

Wat is hier zo leuk aan?
“Het blij maken van verschillende doelgroepen vind ik erg leuk. Ook vind ik het leuk om hier te werken aan de projecten die wij organiseren voor de kinderen in de wijk Poptahof.”

Wat wil jij betekenen voor de buurt als stadsclown?
“Het gaat mij om de verbinding, het verbinden van de culturen kan hier soms best lastig zijn. Het zou bijvoorbeeld kunnen door samen een kopje koffie te drinken of andere leuke dingen te doen.”

Wat vind je van de negativiteit over Poptahof?
“Veel dingen zijn de bewoners van de Poptahof niet te verwijten, veel mensen van buiten komen hier terecht. Ik vind zelf dat als er iets aan de hand is in de wijk, de bewoners dit erg goed met elkaar communiceren en elkaar ook goed beschermen.”

Wat is er zo leuk aan Poptahof?
“Het leuke van deze plek is de ruimte en de infrastructuur die je hier hebt. Laatst was bijvoorbeeld de Mooi Weer spelen waar wij hebben geholpen. Het Poptapark is enorm geschikt voor zulke culturele evenementen. Daarom hoop ik dat wij dit nog jaren kunnen blijven doen. Hier maken Stichting Mobiele Clowniek Fabriek en ik ons ook zeker warm voor!”

Wat zou jij doen als de burgemeester van Delft?
“Ik vind de burgemeester een goede burgermoeder. Ik zou het haar niet na kunnen doen. Wat ik belangrijk vind is dat de stad op verschillende manieren met elkaar kan verbinden, zowel Delft als Poptahof. Ik zie Poptahof namelijk als een nieuwe stad. Ik hoop dat alles in de stad met elkaar zal verbinden. Delft is een intelligente stad met veel mogelijkheden!”

Juliano van der Knaap
Meer berichten