Natasha Knoppel bij kunstwerk Ray Daal (Foto: Natasha Knoppel Art Galleries)
Natasha Knoppel bij kunstwerk Ray Daal (Foto: Natasha Knoppel Art Galleries)

Machtige echo’s vanuit het Amazoneregenwoud

Algemeen

DELFT - Het Prinsenkwartier in Delft is in de maanden september en oktober het decor van kunst in tropische sferen. Een tentoonstelling waarin kunst uit Suriname, Frans Guyana en Guyana samenkomt onderde titel: 'Benedictio IV: mighty echo of the Amazone rainforest - revelations of the Guianas'.

De tentoonstelling heeft het Amazone regenwoud als centraal thema en is geconcipieerd en gecureerd door Natasha Knoppel Art Galleries. Bezoekers ontdekken hier de pracht en kracht van het gigantische regenwoud, middels werkstukken van gerenommeerde kunstenaars uit de drie Zuid-Amerikaanse landen. In schilderijen, houtsneden, installaties, conceptueel werk, textiel, bewegend beeld, nemen de kunstenaars de bezoeker mee, diep het Amazoneregenwoud in. Ze maken er kennis met de inheemse bevolking die er eeuwen woont en ontdekken de pijn van bewoners die het gebied moesten verlaten vanwege de bouw van een dam voor een elektriciteitscentrale. De kunstwerken tonen de immense uitgestrekte groene bossen, de kleinste bewoners, de insecten en vlinders. Maar weerspiegelen ook het gevecht tegen kwikvergiftiging en het gevaar dat dreigt voor de biodiversiteit.

Kunst met een missie
Met het Benedictio format, vraagt Natasha Knoppel Art Galleries jaarlijks aandacht voor spraakmakende thema’s. Zij doet dit middels kunst en in de vorm van multimediale exposities.“Het doel van het Benedictio format is bewustwording en educatie van de bezoekers met betrekking tot de gevoerde thema’s te vergroten en te versterken. Kunst met een missie versterkt met teksten,expertlezingen en projectdocumentatie. Tegelijk verbonden aan een goed doel richting het thema”, legt Knoppel uit. De tentoonstelling staat open voor bezoek voor jong en oud, vanaf 5 september tot en met 31 oktober. Sint Agathaplein 4