Per 1 september is bloedafname op afspraak mogelijk bij Reinier Haga MDC
Per 1 september is bloedafname op afspraak mogelijk bij Reinier Haga MDC Foto: FRANK VAN DER BURG

Bloedafname op afspraak bij Reinier Haga MDC

Algemeen

DELFT - Vanaf dinsdag 1 september kunt u door middel van het maken van een online afspraak voor bloedafname terecht bij een van de ruim 100 bloedafnamelocaties in Nederland van het Reinier Haga MDC.

“Wij doen er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden. Een van deze maatregelen is bloedafname op afspraak”, aldus Miranda Brijs, Hoofd Bloedafname Nederland. "Hiermee voorkomen we drukte in onze wachtkamers. Een ander bijkomend voordeel is dat de patiënt direct wordt geholpen, waardoor de wachttijden worden verminderd. Wel is het belangrijk dat mensen zich niet meer dan 5 minuten van tevoren aanmelden." U maakt online een afspraak voor bloedafname en het inleveren van materialen. Voor overige onderzoeken belt u met het Klant Contact Centrum: 088-2604000.

Online afspraak maken
Een afspraak maken doet u gemakkelijk online via www.rhmdc.nl/bloedafnamelocaties. Klik bovenaan de pagina op de groene knop ‘afspraak maken’. Kies vervolgens de gewenste locatie en kies een dag en tijdstip van uw keuze. Vul uw naam en e-mailadres in en binnen enkele ogenblikken ontvangt u een bevestiging van uw afspraak in uw mailbox.

Doorverwijzing poli
Wordt u door een arts van een van de poli’s in het Reinier de Graaf Gasthuis of het LangeLand Ziekenhuis direct doorverwezen naar de bloedafname? Dan kunt u zonder afspraak binnenlopen. Op de bloedafnamelocaties in de ziekenhuizen wordt rekening gehouden met doorverwijzingen.

Samen tegen corona
Wanneer u naar een van onze bloedafnamelocaties komt, houd u dan rekening met de volgende maatregelen: - Help drukte in de wachtkamers voorkomen en kom op z’n vroegst 5 minuten van tevoren. - Kom alleen naar uw afspraak. - Geef elkaar de ruimte en toon begrip. "Het is van belang dat u in acht neemt dat wij ons zorgpersoneel beschermen, zodat zij de zorg kunnen blijven verlenen die zo hard nodig is. Wanneer u koorts heeft en moet hoesten of benauwd bent, kunt u onze prikpunten helaas niet bezoeken. Wij verzoeken u contact op te nemen met uw huisarts en uw bloedafname uit te stellen." Heeft u vragen of loopt u tegen problemen aan bij het maken van uw online afspraak? Neem dan op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur contact op met via 088-2604000.