Deze groene beer met een vacht van plantjes, is een showcase voor de getroffen tuinbouw
Deze groene beer met een vacht van plantjes, is een showcase voor de getroffen tuinbouw

Spannend moment voor Compassiebeer

Algemeen

DELFT - Met een 4,5 meter hoge teddybeer van planten op het voorplein van het Reinier de Graaf Gasthuis wil de Delftse kunstenares Adriënne Rombout zorgmedewerkers een hart onder de riem steken. De crowdfunding en fondsenwerving om het plan te realiseren is in volle gang en bereikt nu een cruciaal moment.

De medewerkers in de Nederlandse zorg hebben de afgelopen maanden kunnen rekenen op de steun van miljoenen mensen. En terecht, vindt Adriënnet. Nu is het volgens haar belangrijk dat die waardering ook in de toekomst blijft bestaan. "Om dat te realiseren ben ik gestart met het initiatief van een driedimensionale Compassiebeer."

Tuinbouw
Deze groene beer met een vacht van plantjes, is een showcase voor de getroffen tuinbouw. "De tuinbouw is sterk vertegenwoordigd in deze regio en zwaar getroffen na de uitbraak. Het Reinier de Graaf Gasthuis is een streekziekenhuis en daarom zijn al die burgers uit de omgeving erop aangewezen. Het is dan ook een steun voor alle patiënten in het Reinier de Graaf Ziekenhuis en de duizenden mensen die hen bezoeken."

Duurzaam
Het is de bedoeling dat de Compassiebeer voor een periode van 5 jaar een glimlach op gezichten tovert bij de hoofdingang van het Reinier de Graaf ziekenhuis. "Gezien de fijnstofuitstoot van de nieuwe weg die naast het ziekenhuis wordt aangelegd, hebben we de intentie om planten te gebruiken die bijdragen aan fijnstofreductie. De beer wordt dus ook nog eens heel duurzaam."

Verbinding
De Compassiebeer komt tot stand met de inzet van verschillende lokale en regionale partijen. "Zo wordt de Compassiebeer niet alleen een symbool van waardering en medeleven voor zorgmedewerkers en patiënten, maar juist ook voor de kracht van lokale verbindingen tussen ondernemers en burgers."

Spanning
Het project gaat nu een spannende periode tegemoet. "Vóór 11 augustus moet ik het startsein geven voor de bouw, omdat de planten voor de herfst geplant moeten worden om een goed wortelgestel te krijgen." Adriënne roept mensen op om haar te helpen het project te realiseren. "Laten we samen zorgen dat deze Compassiebeer tot leven komt!" Bijdragen - klein of groot - kan via NL97 RABO 0142220000 ten name van Stichting Reinier de Graaf Groep onder vermelding van 'Compassie Beer'. Meer informatie over het project en de voortgang ervan is te vinden op www.artworkswell.nl/compassiebeer