Hans Ensink op Kemna en enkele werken uit zijn nieuwe collectie
Hans Ensink op Kemna en enkele werken uit zijn nieuwe collectie

Expositie 'Re - Collection 2' in Kadmium

Algemeen

DELFT - Vanaf 23 juli wordt de expositie 'Re – Collection 2' van Hans Ensink op Kemna in Kadmium getoond. De tentoonstelling is samengesteld door Coby Brinkers.

Geometrie vormt voor Hans Ensink op Kemna de ideale basis, want lijnen, rechthoeken, vierkanten of cirkels zijn universeel. Het beeld is daardoor helder en overzichtelijk. Toch laat zijn werk zich niet eenvoudig analyseren.

Verder ontwikkelen
Heroriëntatie is een belangrijke leidraad voor Hans Ensink op Kemna, die vanaf 23 juli bij Kadmium zijn kunst exposeert. Alweer jaren geleden besloot hij om na 25 jaar schilderen om een aantal vragen te stellen. Hij keek daarbij niet alleen naar zijn eigen oeuvre, maar ook naar de ontwikkelingen in de beeldende kunst over het algemeen. Op basis daarvan koos hij ervoor om zijn oeuvre rustig verder te ontwikkelen. Vanaf nu geen grote sprongen meer, maar genuanceerde stappen. Aangezien Ensink op Kemna altijd al tekeningen en schetsjes in kleine notitieboekjes had gemaakt en bewaard, werd dit archief zijn uitgangspunt. Op basis daarvan ontstonden schetsen van oudere schetsen. De laatste drie jaar heeft dat geleid tot nieuwe kunstwerken, die binnenkort bij Kadmium worden tentoongesteld.

Zelf ontdekken
Elk werk in de collectie staat op zichzelf, maar om de onderlinge samenhang te vergroten hebben de kunstwerken hetzelfde formaat gekregen en zijn ze ongeveer op dezelfde wijze uitgevoerd. Dat prikkelt de kijker om geconcentreerd te kijken en zijn eigen ontdekkingen te doen. Op zondag 26 juli om 15:00 uur wordt de expositie 'Re - Collection 2' geopend. De expositie is daarna tot en met 13 september zonder reservering te bezoeken.