(Foto: Koos Bommelé)
(Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Hemd van het lijf: Thijs Borsboom

Algemeen

Thijs (32) is initiatiefnemer van Stichting de Tent; naar eigen zeggen het intiemste, leukste en lekkerste culturele pop-up podium van Delft.

Waarom wilde je hier op de foto?
"Om mensen te laten zien hoe mooi onze tent er bijstaat op Buitengoed de Uylenburg. Ik verwacht hier een hele leuke zomer tegemoet te gaan."

Wat is het precies?
"Een pop-up podium dat kansen biedt om te genieten van muziek, theater en film. Wekelijks vind je op deze geweldige locatie een gevarieerd cultureel aanbod en met heerlijke daghappen geven we zo'n 35 gasten per avond een geweldige ervaring "

Hoe is dit podium ontstaan?
"Stichting de Tent is een cultureel lichtpuntje in een zomer vol restricties en afgelaste festivals. Het is een samenkomst van organisaties en personen die alleen mogelijk is in coronatijd, omdat veel activiteiten stilliggen. Dankzij de Uylenburg hebben wij nu deze prachtige locatie voor de minifestivals en het Rotterdams Volkstheater zorgt voor de tent. Mijn zwager Jord Siemerink helpt met de organisatie; zonder hem was mij dit niet gelukt."

Wat maakt dit pop-up podium zo bijzonder?
"De sfeer is intiem, ingetogen, bijzonder en creatief. Het minifestival heeft iets magisch. Je ziet de paardjes voorbijlopen en hoort de vogels om je heen. Op de momenten dat muziek wordt gemaakt is iedereen stil, is de set over dan kunnen mensen weer tot elkaar keren en ontstaat verbinding."

Wat is jouw doel hiermee?
"Mijn doel is om 2020 niet in de boeken te laten gaan als een vervelende zomer, maar als een periode waarin creatievelingen zichzelf tonen en iedereen een leuke tijd heeft."

Hoeveel energie en tijd steek jij erin?
"Ikzelf ben er gerust 40 uur per week mee bezig, maar het voelt totaal niet als werk. Ik doe wat ik leuk vind."

Wie kunnen de tent bezoeken?
"Iedereen die van muziek houdt. Leeftijd maakt niet uit, het is juist mooi als het een mengelmoes is. Dat is wat cultuur hoort te zijn."

Wat voor artiesten bied jij een podium?
"Artiesten die zachte muziek maken. Zij passen goed bij de rustgevende omgeving."

Wat staat er de komende tijd op de planning?
"Vrijdag hebben wij de Delftse Luca Warmer met haar soulvolle jazz songs en gitarist Paulinho Paes, zaterdag staat Monfrere op het podium. Voor het complete programma kunnen mensen kijken op www.stichtingdetent.nl. Wees niet bang en kom gewoon kijken, want voor je het weet is het zomerprogramma alweer voorbij!"

Wat zou jij doen als je burgemeester van Delft was?
"Delft meer uit stadsoptiek bekijken. Ik zou mij meer bezighouden met het bruisend maken van de stad en minder met alle kleine regeltjes die de oudere inwoner belangrijk vindt."