Afbeelding

Verkeerssituatie Sint Sebastiaansbrug

Algemeen

DELFT – Na de heropening van de Sint Sebastiaansbrug op 12 juni is de verkeerssituatie daar gewijzigd. Vanaf de Mijnbouwstraat kun je niet meer links afslaan om de brug over te gaan.

Het verkeer dat vanaf de Mijnbouwstraat richting het centrum wil rijden, moet nu rechtsaf te slaan en omrijden via de Zeeheldenbuurt. Ook vanaf het Mijnbouwplein kun je niet meer linksaf de Mijnbouwstraat in. Veel mensen zijn het niet eens met de nieuwe situatie. Om het verkeer niet in de verleiding te brengen om toch linksaf te slaan, heeft de gemeente Delft betonnen wegafzettingen geplaatst.

Veiligheid
Een persvoorlichter van de gemeente laat weten: "De wens van bewoners om na de realisatie van de brug de oude verkeerssituatie te herstellen is ons bekend en we hebben dit ook serieus genomen door in 2018 nog aanvullend onderzoek uit te voeren. Vanwege de veiligheid is dit niet mogelijk. Door de trambaan is er op de Michiel de Ruyterweg minder ruimte beschikbaar voor het autoverkeer. Er is geen ruimte meer beschikbaar voor een apart voorsorteervak linksaf de wijk in. Linksafslaand verkeer zal zodoende op de hoofdrijbaan naar de Sebastiaansbrug stil komen te staan om verkeer vanaf de brug voor te laten gaan. Gevolg is dat er ophoping van verkeer ontstaat tot op het geregelde kruispunt waarbij verkeer stil zal komen te staan op de trambaan. Dit is geen verkeersveilige situatie. We kunnen op deze locatie ook niet een linksafslaande beweging wijk uitgaand mogelijk maken omdat er dan een fysieke mogelijkheid ontstaat om toch linksafslaand de wijk in te rijden. Dit willen we voorkomen. Als je vanuit de Zeeheldenbuurt naar de Sebastiaansbrug wilt rijden, kun je het beste rijden via de Julianalaan en de Michiel de Ruyterweg. Vanuit de Cornelis Trompstraat is het ook mogelijk om via de Michiel de Ruyterweg naar de Sebastiaansbrug te rijden."