Casper Spaan verdedigde de afgelopen jaren het zwart-witte tenue van Concordia in de derby tegen Wippolder. Komend seizoen verdedigt hij het blauw-wit van de Pauwmolenbewoners. (foto: Roel van Dorsten)
Casper Spaan verdedigde de afgelopen jaren het zwart-witte tenue van Concordia in de derby tegen Wippolder. Komend seizoen verdedigt hij het blauw-wit van de Pauwmolenbewoners. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Corona leidt tot minder overschrijvingen, maar ze zijn er wel

sport

DELFT - Voetbalminnend Delft liep afgelopen weken met de ziel onder de armen. In de tijd waarin normaal gesproken de beslissingen vallen, is het dit jaar angstvallig stil. Dat is ook terug te zien aan het beperkte overschrijvingen voor het komend seizoen.

Door: Alphons de Wit jr. 

Waar er normaal gesproken waslijsten spelers aan het eind van het seizoen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging, valt het aantal mutaties dit jaar erg mee; of tegen, zo u wilt. Wij spraken met enkele overstappers. SV Den Hoorn versterkte zich met keeper Rick van der Mast, geen onbekende bij de Midden-Delflanders. "Ik heb hier eerder een seizoen gespeeld en dat beviel me uitermate goed. In die periode heb ik heel wat vrienden gemaakt en ik ga dan ook graag weer terug." Drie seizoen geleden kwam Van der Mast over van SEP. "In dit tijd was ik nog niet fit genoeg voor het eerste elftal. Ondanks het feit dat ik niet verwacht had tweede keeper te zijn, kwam het niet geheel als een verrassing."

Keepersschool
Afgelopen seizoen speelde Van der Mast bij Wilhelmus. "Eigenlijk was het na dat eerste jaar bij Den Hoorn de bedoeling dat ik zou stoppen, omdat ik me wilde focussen op het opzetten van mijn keepersschool. Toen belde Oscar (Laguna Burgos, red.) me met de vraag of ik naar Wilhelmus wilde komen. Dat heb ik gedaan om hem uit de brand te helpen. Ik moet zeggen dat ik ook daar een ontzettend leuke tijd heb gehad."
Ook voor komend seizoen zag het ernaar uit dat Van der Mast zijn handschoenen voor wat betreft zijn eigen actieve carrière in de wilgen zou hangen. "Ik dacht alweer aan stoppen, maar toen kwam Den Hoorn met een aanbod dat ik eigenlijk niet kon weigeren. Op vrijdagavond start ik een keepersschool bij Den Hoorn en ik sluit aan bij de selectie. Ik train één keer per week mee en ben tweede keeper achter Robert-Jan Kuipers. Omdat ik op zondagmorgen met mijn keepersschool bij SEV zit, kan ik niet met het tweede meespelen, maar wel is er de mogelijkheid om op zaterdagmiddag in het beloftenelftal mee te doen, hoewel Koen Buijze daar de eerste man wordt."
Verder brengt de terugkeer bij Den Hoorn ook buiten het veld voordelen met zich mee. "Ik vind het fijn om op donderdagavond na de trainingen een biertje te drinken. Bij Wilhelmus schoot dat er vaak bij in, omdat het toch wel een eind fietsen is vanuit Voorburg terug naar Delft. Bij Den Hoorn is dat een stuk makkelijker, ook omdat het bij mijn werkgever Schenkeveld om de hoek is."

Om de prijzen spelen
Casper Spaan verruilt als het balletje weer gaat rollen het zwart-wit van Concordia voor het blauw-wit van Wippolder. "Die overstap was eigenlijk al beklonken voordat er sprake was van de coronacrisis. Een goede vriend van me, Vincent Plichta speelt bij Wippolder en vroeg waarom ik niet bij hen kwam spelen. Dat leek me wel leuk, want we zitten met Concordia al een paar jaar bij ze in de competitie en zij spelen om de prijzen en wij niet. Het enige positieve aan het virus is dat we met Concordia niet zijn gedegradeerd."
Spaan heeft niet zoveel moeite met zijn vertrek bij Concordia. "Van oorsprong ben ik natuurlijk een DHC'er. Daar ben ik in een eerste elftal gedebuteerd en vervolgens heb ik bij Excelsior Maassluis de stap naar de topklasse kunnen zetten. Daar ben ik uiteindelijk door een liesblessure nooit aan spelen toegekomen. Uiteindelijk ben ik na vijf jaar bij Concordia zaterdag 1, een vriendenelftal, aangesloten, omdat ik dat niveau wel aan zou moeten kunnen. Qua niveau ging het ook goed, maar de dagen na een wedstrijd speelde de blessure weer op. Toen dat elftal uit elkaar viel, is me gevraagd om me aan te sluiten bij de zondagselectie. Dat heb ik een paar jaar gedaan, maar afgelopen seizoen ben ik door die klachten maar tot twee optredens gekomen. Nu ga ik dus naar Wippolder; ik word nog eens een clubhopper."

Nieuwe start
Bij zijn nieuwe club is Spaan toe aan een frisse start. "Ik wil er nog één keer alles aan doen om weer volledig fit te worden en pijnvrij te kunnen spelen. Ik hoor van Vincent Plichta goede verhalen over Wippolder, ik ken nog wat jongens die er spelen en tijdens de wedstrijden die ik er de afgelopen seizoenen met Concordia heb gespeeld, bleek wel dat het gewoon een hartstikke leuke vereniging is. Verder heb ik met trainer Ronald Hes gesproken en ik heb het gevoel dat ik goed pas in het plaatje dat hij tijdens dat gesprek schetste. Al met al heb ik er hartstikke veel zin in om bij Wippolder aan de slag te gaan als de bal weer gaat rollen."
En als de liesblessure hem in de eerste periode toch opbreekt? Dan stop ik, maar dat zeg ik nu. Ik ben zo gek van het spelletje dat ik daar, mocht het moment zich onverhoopt voordoen, ook nog weleens van terug zou kunnen komen."