Jonge konijntjes zonder moeder bij Wildopvang Delft
Jonge konijntjes zonder moeder bij Wildopvang Delft

Win mooie prijzen bij Wildopvang Delft

Algemeen

DELFT - Wilde dieren die ziek of gewond zijn, worden met liefde opgevangen bij Wildopvang Delft. De binnenkooien die worden gebruikt zijn inmiddels dringend aan vervanging toe. Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen, zijn zij een loterij gestart waarbij mooie prijzen te winnen zijn!

Door Bianca Poort

De gaten tussen de spijlen zijn te groot geworden, deuren sluiten niet meer goed en de verf bladdert af – kortom, de kooien moeten echt vervangen worden. En dat kost een hoop geld. “De totale kosten lopen op tot 15.000 euro”, vertelt voorzitter Willeke van den Heuvel. “We krijgen twee keer 5000 euro van twee fondsen, op voorwaarde dat we de rest van het bedrag zelf bij elkaar krijgen. DierenLot ondersteunt ons met een donatieverdubbelaar van maximaal 1250 euro. We moeten dus nog minimaal 3750 euro ophalen.”

Extra kosten
Dat is een flink bedrag. “Het potje met geld raakt aardig op. Nu mensen meer thuis werken, gaan ze ook meer de natuur in. En dan vinden ze een diertje dat ze naar ons brengen. We vangen nu dus meer dieren op en hebben daardoor ook meer kosten. Daarnaast zijn er nu minder vrijwilligers beschikbaar en zijn we meer afhankelijk van extra ingehuurde krachten.”In april zou daarom een open dag georganiseerd worden. Maar vanwege de corona-uitbraak ging dat natuurlijk niet door. “Ik heb een oproep gedaan op Facebook om te vragen of mensen nog creatieve ideeën hadden om geld in te zamelen. Een aantal mensen gaf toen het advies om een loterij te organiseren. En daar zijn we mee gestart!”

Loterij

Met de loterij zijn leuke prijzen te winnen, zoals een bloemencadeaubon, een pakketje lekkere Delftse producten of een heus adoptiecertificaat van een egel of een vogel. De prijzen worden geschonken door vrienden van de wildopvang. “En we krijgen dagelijks nog meer prijzen aangeboden vanuit winkels”, aldus Willeke. Een lot kost 2,50 euro per stuk. Willeke hoopt uiteindelijk 1500 loten te verkopen, want dat betekent dat het restbedrag van 3750 euro wordt gedekt. Je kunt de loten online kopen. “We hebben het momenteel zó druk met de dieren die dagelijks binnenkomen, dat we er geen tijd naast hebben om ook nog fysiek loten te verkopen”, legt Willeke uit. Op maandag 29 juni om 20:00 uur worden de prijzen via Facebook live verloot. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.
Wil je Wildopvang Delft helpen aan nieuwe kooien en zelf kans maken op leuke prijzen? Kijk dan op www.wildopvangdelft.nl