Sabine Zondag, George Zevenbergen van MOODZ en twee sushichefs
Sabine Zondag, George Zevenbergen van MOODZ en twee sushichefs

Moodz sushi bij PLUS Sabine Zondag

Algemeen

PIJNACKER – PLUS Sabine Zondag werkt al ruime tijd samen met lokale ondernemers en verkoopt onder meer heerlijke aardbeien, vis en brood uit de regio. Sinds kort kun je er in het weekend ook verse sushi halen.

Op vrijdag en zaterdag kun je bij PLUS Sabine Zondag verse sushi van restaurant Moodz uit Delft kopen. De samenwerking ontstond een tijdje geleden, toen Sabine in contact kwam met de eigenaar van het Delftse restaurant. “We hebben toen de koppen bij elkaar gestoken en zijn tot een mooi concept gekomen”, vertelt ze “Samen hebben we een mooi menu gemaakt, waarin verschillende sushi’s zijn opgenomen. Er is voor elk wat wils.”

De samenwerking is een groot succes, blijkt ook uit het eerste weekend dat de supermarkt sushi verkocht. “Mensen kwamen speciaal voor de sushi. Ze stonden er zelfs voor in de rij”, vertelt Sabine. En dat is niet zomaar. “De Japanse chefs werken met de mooiste, verse ingrediënten en de zalm wordt voor je neus geflambeerd!”
Dat de samenwerking ontstond tijdens de coronacrisis is geen toeval. Sabine had met haar supermarkt geluk, want ze kon de afgelopen maanden gewoon open blijven. Veel horecapartners moesten noodgedwongen de deuren sluiten. “Het is daarom niet alleen leuk om samen te werken, maar ook belangrijk”, legt Sabine uit. “Je moet elkaar steunen, daar wordt iedereen sterker van.” Door verse sushi in de supermarkt te verkopen, kon Moodz in deze gekke tijd toch bezig blijven. Daarnaast ging een aantal lokale horecamedewerkers tijdelijk aan de slag in de supermarkt. “Zo werd ons personeelstekort opgelost en konden zij toch blijven verdienen.”

Je kunt op vrijdag tussen 13 en 18 uur en zaterdag tussen 12 en 17 uur verse sushi kopen bij PLUS Sabine Zondag, te Hazelaarplein 1 in Pijnacker.