Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

wonen

Modern huis met een zee aan ruimte en woon-werk-mogelijkheden

DELFT - Een modern grachtenpand, maar dan zonder gracht voor de deur. Zo omschrijft Joop Kwak zijn woning aan de Nieuwelaan wel eens. “Net zoals de huizen in de oude binnenstad, is dit een hoog pand op een wat kleiner perceel”, legt hij uit.

“Dat betekent veel woonruimte, met grote vertrekken met hoge plafonds.” Deze nieuwbouw op een rustige locatie aan de rand van de binnenstad is in 2007 opgeleverd. Joop en zijn toenmalige vrouw woonden eerst aan de Westvest en zijn hier in 2008 komen wonen. Ze hadden toen nog het idee dat het studio-appartement op de begane grond wel iets voor hun jongste zoon zou kunnen zijn. Omdat die echter verkoos om op zichzelf te gaan wonen, zijn Joop en zijn vrouw toen een B&B begonnen. “Dat was geen enkel probleem, want dit pand heeft als bestemming wonen/werken. Je zou er dus ook een fysio-praktijk of schoonheidssalon kunnen beginnen.” In 2002 zijn wij terug gekomen naar Nederland, na een verblijf van zeventien jaar in zuid-oost Azië, waar Joop als civiel-ingenieur in diverse landen bij grote bouwprojecten betrokken was geweest. “Die B&B is daarna een groot succes geweest”, vertelt hij. “In het begin trokken we veel één-nachters hier naartoe, maar later waren het vooral mensen die hier een aantal weken achtereen wilden verblijven. Ook heel wat gasten die vanwege de TU enige tijd in Delft moesten zijn.” Het studio-appartement op de begane grond heeft een eigen ingang aan de Nieuwelaan. Het is één grote open ruimte, voorzien van een keukenblok met een oven, een koelkastje, een kookplaat en een afzuigkap. Daarnaast is er een badkamer met een eigen toilet, een douche en een wastafel. “Toen mijn vrouw wegviel is ook de B&B gestopt en heb ik het verhuurd aan bekenden, huurders zijn snel gevonden in Delft”, zegt Joop. “Ik ga verhuizen, omdat ik samen met mijn huidige vriendin een nieuwe start ga maken in een woning aan de Delftweg.” De ingang van het herenhuis zelf is aan het pleintje aan de achterkant, aan de kant van het Techniek Museum. Dit wordt gedeeld met drie buren en biedt iedereen veel gezelligheid. “Ik heb er mijn kleinkinderen nog leren fietsen”, zegt hij.
Bij binnenkomst sta je in de hal met een trapopgang. Eenmaal boven sta je in de woonkamer, met een plafondhoogte van 3.15 meter en een breedte van bijna 6 meter. De kamer heeft een Frans balkon. Aan de achterzijde is een open keuken met een composiet werkblad, een zes-pits gasfornuis, met een brede oven, en een koelkast. “Hier vandaan kijk je uit over het binnenplaatsje, met onder meer een speeltuintje”, zegt hij. “En even verderop zijn de twee kenmerkende Machinistenwoningen.” Een verdieping hoger is er vóór een ruime slaapkamer en achter een eveneens ruime slaapkamer. De badkamer heeft een vrijstaand ligbad, een inloopdouche en een wastafelmeubel. Er is een separate toiletruimte. “Een highlight op de bovenste, derde verdieping is het dakterras”, zegt Joop. “Hier vandaan kijk je mooi naar beneden op de Nieuwelaan. Een heerlijke plek in de zon, van de ochtend tot laat in de middag, waar we ook veel ge-BBQ-ed hebben.” Openslaande deuren in de ruime kamer bieden toegang tot dit dakterras. “Mijn vrouw heeft deze ruimte altijd gebruikt als atelier, maar deze kan natuurlijk ook gewoon als slaapkamer dienen." De bewoners van deze woning hebben een privé-parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. In die garage is ook een algemene fietsenberging.

Nieuwelaan 54, Delft (177 m²)
Vraagprijs is 625.000 euro k.k.
Van Silfhout & Hogetoorn
Wereldmakelaars
Oude Delft 110a
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding