Full Speed begon het seizoen als winnaar van de Stad Delft Bokaal, eindigde het seizoen niet, maar promoveerde wel. (foto: Roel van Dorsten)
Full Speed begon het seizoen als winnaar van de Stad Delft Bokaal, eindigde het seizoen niet, maar promoveerde wel. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Full Speed verguld met promotie

sport

DELFT - Natuurlijk, de omstandigheden waaronder de promotie werd afgedwongen waren niet ideaal, maar bij Full Speed maalt daar niemand om: "Wij zijn klaar voor de tweede klasse."

Na vijftien overwinningen en twee verliespartijen en met nog negen wedstrijden voor de boeg, werd de competitie op 15 maart om duidelijke redenen abrupt stilgelegd. "Dat was een enorme domper voor ons", blikt trainer Frank Verhaar terug. "We waren zowel met het eerste als met het tweede elftal bezig aan een geweldige competitie, maar lange tijd bleef onduidelijk wat dat voor het komend seizoen zou gaan betekenen."

Verlossend bericht
Afgelopen dinsdag kwam het verlossende nieuws. "De club ontving een belletje en een mailtje van de KNVB dat we gepromoveerd zijn. Aanvankelijk hield ik daar lang rekening mee, maar vlak voor het nieuws ging ik toch een beetje knijpen. Je hoorde steeds meer berichten van andere clubs die het nieuws wel al te horen hadden gekregen, maar bij ons bleef het stil."
Verhaar ziet de promotie vooral als een beloning voor het team. "Want we hebben het hele seizoen heel dominant gevoetbald en staan ook niet voor niets bovenaan. Als team hebben we stappen gemaakt, waar we volgend jaar op verder kunnen bouwen."

Selectie
Dat zal gebeuren met een selectie die nagenoeg intact blijft. "Ik heb meteen aangegeven dat het heel belangrijk is dat de groep bij elkaar blijft en dat is op een enkeling na ook het geval. Patrick van Leeuwen gaat terug naar Wippolder en Bryan van den Bergh gaat verder bij KSD Marine. Voor de rest blijft iedereen bij elkaar. Die jongens zijn er afgelopen weken zo mee bezig geweest. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken, afgesproken om, ondanks andere aanbiedingen, bij elkaar te blijven en verder te gaan. Het is extra mooi dat dat in de tweede klasse gebeurt. Daarbij is het moment van het nieuws fijn, want als tweedeklasser ben je aantrekkelijker voor jongens die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging."

Derby's
Verhaar kijkt uit naar de nieuwe voetbaljaargang. "Want je wilt je altijd op een zo hoog mogelijk niveau bewijzen. Daar komt bij dat er een aantal mooie derby's bij komt. Wippolder, Concordia, RKDEO zijn leuke ploegen om tegen te spelen. Dat zal misschien wel anders gebeuren dan afgelopen jaar, want misschien moet je sneller genoegen nemen met een puntje. Het mooie is dat de jonge jongens alleen maar beter worden, de routiniers blijven en de randvoorwaarden hier altijd goed zijn."