<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Guitar Shop Delft is, met inachtneming van alle regels, gewoon geopend. (Foto: PR)
Guitar Shop Delft is, met inachtneming van alle regels, gewoon geopend. (Foto: PR) (Foto: Hans Klop)

“Dit is dé tijd om je oude gitaar weer eens op te pakken”

DELFT - Nu we meer tijd thuis doorbrengen rijst de vraag: wat doen we met al die tijd? Boy Mosterdijk van Guitar Shop Delft weet het wel: “Heel wat mensen pakken een oude hobby weer op.”

Wat veel mensen in ieder geval doen in deze coronatijd is hun huis opruimen. En dan komt ie tevoorschijn: die gitaar die je jaren geleden hebt gekocht, maar die je na verloop van tijd weer hebt weggelegd. Je denkt terug aan die tijd. “Zou ik?”, denk je, terwijl je voorzichtig de snaren beroert. “Ik heb nu tijd en het zou toch wel leuk zijn...”

Proberen en volhouden
“Er zijn inderdaad heel wat mensen die hun gitaar weer van zolder halen”, merkt Boy Mosterdijk. “En dan weten ze de weg naar mijn winkel gelukkig te vinden. Want het is vaak toch wel nodig dat de snaren vervangen worden, of het stemmechaniek even losgemaakt. Ik moedig ze dan altijd aan om het deze keer wèl vol te houden”, lacht hij. “Natuurlijk gaan de gewone reparaties door en komen er nog steeds mensen die op zoek zijn naar een nieuwe gitaar.” En ook de ukeleles lopen op dit moment best goed, aldus Boy. “Een ukelele is een relatief goedkoop, toegankelijk instrument, en mensen vinden het, nu ze wat meer tijd hebben, leuk om dat eens te proberen.”
Niet alleen instrumenten, maar ook apparatuur zoals versterkers krijgt Boy veel ter reparatie aangeboden. Het is een belangrijk onderdeel van zijn service en de behoefte groeit. “Daarnaast zijn veel mensen bezig met het maken van opnames”, vertelt hij. “Er komen veel klanten langs die op zoek zijn naar een geschikte microfoon. Guitar Shop Delft heeft een kleine maar goede sortering microfoons, en niet alleen geschikt voor zang: telewerkers komen geregeld bij mij voor een spraakmicrofoon. Die is minder gevoelig voor omgevingsgeluid en dat komt de kwaliteit van je gesprek alleen maar ten goede.”

Kracht van muziek
Ook in coronatijd is Guitar Shop dus volop up and running. “Natuurlijk hou ik me ook aan de RIVM richtlijnen”, verzekert Boy. “De winkel is natuurlijk maar klein, maar je merkt dat klanten zelf al zorgvuldig zijn in het houden van afstand. Ik heb een looppad aangegeven en daar houdt iedereen zich keurig aan.” Niettemin merkt Boy dat veel klanten flink last hebben van de crisis: “Vooral professionals en semi-professionals, voor wie veel werk wegvalt. Gelukkig gebeurt er ook allerlei moois, zoals optredens bij bejaardenhuizen en zo. Pas geleden heb ik zelf nog samen met Polle Eduard mee mogen werken aan de Stoep Toer. Dat is prachtig werk, en het laat maar weer eens zien hoe krachtig muziek is!”

Versie 1

14 mei 2020


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>