Peter van den Bosch, Robert van den Bosch, Shravan Ganner, Ron Verhaar en Omperkash Ganner (v.l.n.r.) hebben als doel om op termijn met een standaardelftal op zaterdag uit te komen met D.V.V. Delft. (foto: Roel van Dorsten)
Peter van den Bosch, Robert van den Bosch, Shravan Ganner, Ron Verhaar en Omperkash Ganner (v.l.n.r.) hebben als doel om op termijn met een standaardelftal op zaterdag uit te komen met D.V.V. Delft. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Familievereniging D.V.V. Delft heeft de weg omhoog gevonden

sport

DELFT - Wie op woensdag D.V.V. Delft bezoekt, vergeet corona even. Op de velden voetballen tientallen jeugdleden en de vereniging staat letterlijk en bijna figuurlijk in de steigers.

"Want door vrijwilligers wordt hard gewerkt om de accommodatie een likkie verf te geven en de trainingen zijn weer begonnen", vertelt Ron Verhaar, al sinds jaar en dag verbonden aan de club. En dat is weleens anders geweest. "Ik heb van buitenstaanders genoeg verhalen gehoord dat de club het na het terugtrekken van het eerste elftal uit de competitie niet lang meer zou volhouden. Gelukkig is niets echter minder waar."

De weg omhoog
De club staat namelijk figuurlijk ook weer in de steigers. "Natuurlijk zijn er tijden geweest dat ik met de pest in mijn lijf het sportpark verliet," vertelt Verhaar, "maar op het juiste moment hebben we met de juiste mensen de schouders eronder gezet en nu heeft de club weer toekomst."
Eén van de personen die die toekomst een zonnig karakter gaf, is Robert van den Bosch. "Mijn twee kinderen met een beperking voetballen met veel plezier bij de club. Op een zaterdagochtend raakte ik met Ron in gesprek en vroeg ik wat hij zoal bij de club deed. Hij vroeg mij of ik even had. Toen hij liet vallen dat hij op zoek was naar een sponsor voor de jeugdafdeling en de G-tak van de vereniging, vertelde ik hem dat ik zijn man was."
Van den Bosch inbreng was niet alleen financieel, via zijn bedrijf Residentie Contact. "De club had al jaren een goede G-tak die opgezet was door Martin Born, Dennis van de Laar en Ted van Rutten, maar er waren meer mensen nodig. Ik ben er in 2015 samen met Steven van der Togt ingestapt. Toen Martin twee jaar geleden vertrok, werd ik coördinator G-voetbal en daar kreeg ik het jeugdvoorzitterschap bij cadeau."

Groei
De G-afdeling liep al aardig en dus moest er ook aandacht worden besteed aan de jeugdafdeling. "Toen ik hoorde dat de club plannen had, heb ik me bij Ron opgegeven", vertelt Omperkash Ganner, die als scheidsrechter al veel wedstrijden floot bij de jeugd. "Toen er een assistent-trainer voor het onder -13 elftal werd gezocht, heb ik meteen mijn zoon benaderd." "En ik begon als assistent met één elftal, maar na een half jaar was ik hoofdtrainer en had ik twee elftallen onder mijn hoede", valt zijn zoon Shravan in. "Dat liep goed, want in het eerste seizoen werd één van die elftallen meteen kampioen. Inmiddels ben ik ook technisch jeugdcoördinator."
En dat gaat goed. "Want waar het sentiment rondom de club in het verleden nogal eens negatief was, hoor je nu van andere verenigingen ook goede verhalen over D.V.V. Delft", vertelt Verhaar.
En dat berust op een aantal pijlers. "Daar is plezier en liefde voor het spelletje er één van," vertelt Shravan. "maar ook de discipline verliezen we niet uit het oog, want een stukje opvoeding hoort ook bij het voetbal. Daarnaast merken de spelertjes hoe hard er voor ze gewerkt wordt en raken ze daardoor geïnspireerd. Daarbij zijn er leuke dingen, zoals een maandelijks bulletin met wedstrijdverslagen en ander nieuws. Dat wordt opgemaakt door Jan Koelmans, een 77-jarig Delft-lid. Dat is toch prachtig!"

Verbondenheid
Vader Omperkash zorgt voor activiteiten. "Zo zou er binnenkort een G-toernooi georganiseerd worden, maar corona gooide roet in het eten. Ook verzorgen we de nieuwjaarsreceptie met penaltyschieten voor alle jeugdleden, een oliebollentoernooi, een Fifa 20-toernooi en niet te vergeten overnacht de oudere jeugd aan het eind van het seizoen een keer op de club."
Dit leidt er allemaal toe dat Delft een club is om rekening mee te houden. "Ik krijg zelfs al telefoontjes van jongens die bij andere clubs spelen en die dolgraag de overstap naar Kerkpolder willen maken", vertelt Shravan. "Dat zal er ongetwijfeld ook mee te maken dat er een positieve sfeer rond de club hangt: we zijn écht een grote familie. De jeugd- en de G-afdeling gaan hand in hand; het gebeurt zelfs dat jongens uit een G-elftal de stap maken naar een regulier elftal."
Er zit dus weer muziek in D.V.V. Delft. "Op dit moment hebben we twee seniorenelftallen op de zondag en er wordt hard gewerkt om er daar drie van te maken; inmiddels hebben we elftallen in de categorieën onder-7, onder -11, onder -15, onder -17 en wellicht komen daar na de zomer nog een onder -19 en een meisjeselftal in de categorie onder -9 bij."
Shravan is als technisch jeugdcoördinator hard bezig om de kwaliteit op te schroeven. "Ik heb zelf mijn trainersdiploma gehaald en wil meer gediplomeerde trainers aan de vereniging verbinden. De belangrijkste boodschap is echter dat iedereen welkom is bij de mooiste familievereniging van Delft, of je nu al kunt voetballen of komt om het te leren." (AdW)