Team EDA de Heus, in omvang uitgebreid.
Team EDA de Heus, in omvang uitgebreid.

EDA de Heus, door overname van Autobedrijf van der Windt, klaar voor de ‘volgende’ stap

autonieuws

DELFT/DEN HOORN - EDA de Heus bestaat al bijna 55 jaar in Delft, en is vanaf 1966 van een benzinestation aan de Van Foreestweg uitgegroeid tot een begrip in de Delftse automotive.

Natuurlijk is dit niet allemaal zonder slag of stoot gegaan. Maar dat kan ook bijna niet anders in de extreem fiscaal gevoelige autobranche. Via twee dealerschappen en wat verhuizingen via de Phoenixstraat en de Rotterdamseweg, was het bedrijf tot 1 mei gehuisvest in het pand aan de Schieweg 63. Het bedrijf groeide, en om de continuïteit en de servicegerichte manier van werken te kunnen blijven waarborgen, waren dit allemaal ‘logische’ stappen voor een bedrijf dat zich ontwikkelt en doorontwikkelt.
Maar de ‘volgende’ stap is toch van een heel andere orde, een stap die ook echt niemand aan heeft zien komen. Per 1 mei is EDA de Heus verhuisd naar Harnaschdreef 9 in Den Hoorn. Door het op veel te jonge leeftijd overlijden van Herbert van der Windt, directeur/eigenaar van Autobedrijf van der Windt, ontstond er een heel lastige situatie voor zowel de nabestaanden als ook voor de medewerkers van het autobedrijf. Hoe verder? Is het intern met de huidige medewerkers op te vangen om door te gaan? Of is het beter om toch verder te kijken wat voor mogelijkheden er op het pad kunnen komen? De samenwerking tussen EDA de Heus en Autobedrijf van der Windt was altijd al uitstekend. “We hielpen elkaar zowel technisch, administratief als ook met de handel. Dus de gesprekken kwamen al vrij snel op gang en het totale plaatje was voor iedereen vrij snel helder en hoopgevend. De beide bedrijven blijken een bijna identiek DNA te hebben. Zoveel raakvlakken in de manier van werken, de servicegerichtheid en de bereidheid altijd en overal klaar te staan voor onze klanten. Beide bedrijven hebben technisch uitstekend geschoold personeel, de medewerkers dragen verantwoordelijkheid als dat van ze gevraagd wordt, zijn leergierig en in staat zich aan te passen aan de omstandigheden. En vooral wat dat laatste betreft heeft het team van Autobedrijf van der Windt zichzelf overtroffen. In de moeilijkste fase van het bestaan van Autobedrijf van der Windt, hebben zij als één team de schouders er onder gezet en zo de boel aan de gang kunnen houden”, zegt Aad van Winden.
De prachtige locatie en de geweldige mogelijkheden die het pand aan de Harnaschdreef biedt, in combinatie met het gebrek aan ruimte aan de Schieweg, dat desondanks ook een top locatie is, maken deze ‘volgende’ stap duidelijk. “Het samensmelten van de beide teams hebben we op een perfecte manier kunnen stroomlijnen en we hebben de krachten optimaal kunnen bundelen. De structuur van het bedrijf is aangepast, en hierin zijn de wensen en mogelijkheden van alle medewerkers meegenomen. Hierdoor hebben we een homogene groep enthousiaste mensen die er vol voor wil gaan om het succes van beide bedrijven te waarborgen.”
De algehele leiding van het bedrijf is in handen van Aad en Jolanda van Winden. Paul van Winden is per 1 januari mede-directeur van EDA de Heus en zal zich richten op het technische gedeelte en de acht autotechnici aansturen. Ook op het gebied van de inkoop en verkoop wordt er een stap gezet. Rob van den Berg, jong en ambitieus, is hier verantwoordelijk voor. “Zo is de totale organisatie duidelijk en kunnen we het voordeel dat deze overname geeft volledig benutten.”
De uitbreiding van de werkzaamheden, betrouwbaar en vertrouwd volgens Bosch Car Service in combinatie met het opleidingsplan van Bosch. Maar GlasGarage Delft wordt GlasGarage Delfland. “Op deze manier kunnen we beide trouwe klantenkringen optimaal blijven bedienen. Het pand is iets aangepast, er lopen nu eenmaal veel meer mensen, maar gelukkig wel allemaal met absoluut dezelfde instelling! Ons doel is en blijft hetzelfde. Klaar staan voor onze klanten, luisteren naar onze klanten en steeds weer het hoge verwachtingspatroon overtreffen! Wij, het nieuwe EDA de Heus, zijn klaar voor de ‘volgende’ stap, voor de toekomst op de nieuwe locatie aan de Harnaschdreef 9.”

EDA de Heus
Harnaschdreef 9
2635 BT Den Hoorn
(015) 261 81 81
www.edaheus.nl

Het bedrijfspand aan de Harnaschdreef in Den Hoorn.