Vrijwilligers van het Inloophuis Debora steken gasten een hart onder de riem met mooie bloemen
Vrijwilligers van het Inloophuis Debora steken gasten een hart onder de riem met mooie bloemen

Orchideeën voor Inloophuis Debora

Algemeen

REGIO - Inloophuis Debora biedt in samenwerking met Inca Orchids uit Nootdorp, een orchideeenplant aan aan al haar gasten en aan mensen met kanker en hun naasten. Een bijzonder initiatief waar vrijwilliger Gonnie Plas veel bij betrokken is.        

"Het initiatief is ontstaan doordat ik zelf als 'kwetsbare' doelgroep, ook vaak wordt voorzien van mooie bloemen. Dat is en heel mooi gebaar", vertelt Gonnie Plas, vrijwilliger bij Inloophuis Debora. "Ik bel dol op wandelen met de hond en tijdens een wandeling, liep ik langs de orchideeën kwekerij en zag ik grote bakken met alle planten die weggegooid zouden worden vanwege een overschot. Dat is natuurlijk ontzettend zonde. Ik bleef er maar aan denken en dacht dat dit wel iets kon zijn voor het Inloophuis Debora. Omdat ik zelf weet hoe fijn het is als je weet dat iemand je een hart onder de riem steekt, ben ik teruggegaan naar de kweker om uit te leggen wat het idee is en om na te gaan wat de mogelijkheden zijn. Hier ging hij na wat uitleg mee akkoord. Hij vroeg me hoeveel bloemen ik nodig had en wanneer ik ze wilde komen halen. Zodoende ben ik samen met negen andere vrijwilligers van het Inloophuis Debora begonnen met het langs brengen van de bloemen."

Iedereen kan bijdragen
Op gepaste afstand brengen de vrijwilligers van Inloophuis Debora de bloemen langs bij 110 gasten om hen een steunbetuiging te laten blijken. "De coördinator heeft de gasten benaderd met de bedoeling van het initiatief, zodat zij wel weten wat hen te wachten staat", vertelt Gonnie. "De reacties zijn overweldigend. Prachtig dat je zoiets kunt doen voor een ander en dat het zo goed ontvangen wordt ." Iedereen kan een steentje bijdragen aan dit mooie initiatief en een donatie overwegen. Dit kan t.a.v. Stichting vrienden van het inloophuis Delft en omstreken, naar rekeningnummer NL 95 INGB 00 09 63 27 38. "Ieder beetje helpt."