Afbeelding

Hemd van het lijf: Billy van der Gaag

Algemeen

Billy van der Gaag (33) trekt met de recepten en artikelen op zijn feel good website Leukegeit.nl maandelijks meer dan 250.000 bezoekers.

Waarom deze foto?
"Ik ben gek op planten, met name op deze Philodendron. Een paar jaar geleden heb ik ergens een stekje meegenomen en sindsdien is hij flink gegroeid."

Wat is Leukegeit.nl?
"Op Leukegeit schrijf ik over onderwerpen als groen leven, vega(n) eten, financiën, wonen en persoonlijke verhalen zoals het vaderschap. Ik vind het leuk om mijn bezoekers te inspireren. Alles met een vleugje leukigheid en optimisme."

Vanwaar de naam Leukegeit?
"Ik ontdekte dat ik verrassend veel overeenkomsten heb met geiten. Ze eten plantaardig en gaan graag op onderzoek uit. Verder zijn geiten lenig (probeer ik ook enigszins te zijn) en heet een mannetjesgeit is in het Engels een Billy goat."

Waarom deel jij jouw kijk op deze onderwerpen zo graag?
"Dat is een beetje zo gegroeid. In het begin publiceerde ik een aantal artikelen en merkte ik op dat mensen aansluiting vinden bij wat je doet en waar je over schrijft."

Wat inspireert jou?
"Mijn inspiratie haal ik veel uit het dagelijks leven. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om het vlees en zuivel uit klassieke Hollandse gerechten te vervangen voor een plantaardige maaltijd zonder daarbij in te hoeven leveren op smaak."

En in deze coronatijd?
"Het coronavirus brengt de samenleving in een onzekere tijd. Over je gezondheid van jou en je dierbaren, maar ook op financieel gebied. Ik bedenk me dan hoe ik hier aan kan bijdragen door bijvoorbeeld gezonde budgetvriendelijke recepten te delen en geef financiële tips om nu al geld te kunnen besparen."

Hoe ziet jouw dag eruit?
"Sinds we worden opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven, werken mijn man en ik om de dag. Zo krijgen we allebei het nodige werk gedaan en kunnen we veel tijd met onze zoon doorbrengen."
Je hebt ook online producten. Vertel!
"Ik heb een praktisch eBoek geschreven met de naam Bespaargeit met allemaal slimme tips om meer geld over te houden. Ook heb ik onlangs mijn online tempeh cursus gelanceerd waar ik je laat zien hoe je tempeh bereidt als een pro."

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?
"De nieuwe cursus waar ik nu druk mee bezig ben afronden. Het wordt een cursus waar ik mensen ga helpen om meer geld én tijd te besparen met behulp van weekmenu’s. Met een beetje geluk kan ik deze eind mei al lanceren. Het wordt echt heel tof!"

Als ik burgemeester van Delft was, dan...
"...zou ik zorgen voor meer groen in de stad en nog meer inzetten op het stimuleren van lokale producten. Maar volgens mij is onze huidige burgemeester Marja van Bijsterveldt hier ook al volop mee bezig."