Jan-Paul van Daal:
Jan-Paul van Daal: "Wellicht komt de doorstroming onder invloed van de veranderende markt nu juist op gang!”

Nog geen crisis op de woningmarkt

wonen

DELFT - Corona heeft tot nu toe nog geen grote effecten op de woningmarkt. Dat zegt het Kadaster. Het aantal woningzoekenden dat informatie opvraagt over een woning liep na de bekendmaking van de coronamaatregelen op 12 maart in eerste instantie sterk terug, maar het aantal verkopen blijft redelijk gelijk.

Ook uit data van de Nederlandse Vereniging van Makelaars NVM blijkt dat de coronacrisis nog weinig negatieve gevolgen laat zien voor de woningmarkt. De prijs van de verkochte woningen is in de periode 16 maart tot en met 15 april vergelijkbaar met die van een maand ervoor. Huishoudens met concrete aankoopplannen, die op het punt staan om de stap te zetten, zetten deze kennelijk gewoon door. We spreken met Jan-Paul van Daal, NVM Makelaar in Delft. “Wij zagen aanvankelijk toen de scholen dicht gingen inderdaad een schrikeffect. Huizen werden ineens minder bezichtigd en kijkers waren ineens terughoudend. Dat duurde maar een week. De onzekerheid die er heerst over onze economische toekomst en de woningmarkt maakt dat diverse woningeigenaren ons kantoor raadplegen over de toekomstige verwachtingen en met name hun eigen verkoopkansen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die al een nieuwbouwwoning of bestaand huis hebben gekocht, maar hun eigen huis of appartement nog moeten verkopen. Als wij hen vertellen over onze ervaringen op dit moment, waarbij huizen nog volop worden bezichtigd, met inachtneming van de adviezen en regels van het RIVM en nog steeds snel worden verkocht, kiezen zij er vaak voor om hun huis dan toch nu maar direct te koop te zetten in plaats van nog langer te wachten. Het woningaanbod zou daardoor toe kunnen nemen en dat is gunstig voor de doorstroming. Wellicht komt deze nu onder invloed van de veranderende markt juist op gang!”

Doe de Verkooptest!
“Er wordt veel gebruik gemaakt van de Verkooptest. Wij geven op deze manier geheel vrijblijvend een advies op maat aan huizeneigenaren. Zeker nu komt dat goed bij huizenbezitters met verkoopplannen van pas. Behalve een waardebepaling adviseren wij tevens over de nog uit te voeren werkzaamheden aan een huis om het zo goed mogelijk te kunnen presenteren. Door deze persoonlijke stylingadviezen goed uit te voeren worden de huizen sneller verkocht tegen de meest optimale opbrengst”, zegt Jan-Paul.

Wanneer te koop zetten?
Als je een afspraak maakt met Van Daal Makelaardij komt één van de verkoopmakelaars van het kantoor naar u toe. Wanneer u uw huis het beste te koop kunt aanbieden is voor iedere woning, iedere verkoper en ieder huis weer anders en afhankelijk van diverse factoren. “In het geval dat wij adviseren om nog even te wachten met de verkoop maken wij, tenminste als u er klaar voor bent, in ieder geval alvast de foto’s.” De tuinen staan er inmiddels allemaal weer op z’n mooist bij, is zijn uitleg, en dat verkoopt beter. Als je na de zomer je huis te koop zet, dan heb je in ieder geval alvast mooie zonnige foto’s. En goede foto’s zijn nog steeds heel erg belangrijk als je je huis wilt verkopen.

Makelaar specialismen
Van Daal Makelaardij is één van de grootste en bekendste kantoren in de regio en heeft dagelijks een team van makelaars voor u klaar staan. “Iedere makelaar heeft zijn specialisme binnen ons team. Verkoop, aankoop, taxaties, nieuwbouw en ook bedrijfsmatig onroerend goed zijn specialismen waarmee wij u van dienst kunnen zijn”, aldus Jan-Paul.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl