Kleintjes genieten thuis van de dagelijkse muziekkwartiertjes
Kleintjes genieten thuis van de dagelijkse muziekkwartiertjes

Félice zorgt elke dag voor een muziekkwartiertje

Algemeen

DELFT – Door de corona-uitbraak kwam het werk van Félice van der Sande als muzikant, dirigent en muziekdocent stil te liggen. Maar niet voor lang, want momenteel zet zij haar passie op een digitale manier voort.

Door Cheyenne Toetenel

Normaal gaat Félice naar kinderdagverblijven om muzieklessen te geven en werkt zij met ouder/kindgroepen voor de wekelijkse Muziek op Schootcursus. Dit alles kan nu geen doorgang vinden op de gebruikelijke manier, dus besloot Félice spontaan te gaan streamen op Facebook via Muziekkwartier.

Vrolijke noot
De muziekkwartiertjes biedt zij nu dagelijks gratis aan voor dreumesen, peuters en kleuters. “Omdat deze plotselinge situatie veel stress kan geven hoop ik zo een vrolijke noot te kunnen bieden aan al die kinderen die nu thuis zijn.” En de video’s lijken goed in de smaak te vallen. “Binnen een week had ik al duizenden views per video en kreeg ik veel hartverwarmende reacties. Ik krijg veel foto’s, reacties en video’s toegestuurd, wat mij ontroert en moed geeft om door te gaan. De kinderen lachen, zijn creatief en geïnspireerd. Ze zingen als ik de meeste ouders moet geloven de halve dag mijn liedjes! Het leuke is, dat de activiteiten gespeeld worden met dingen die ze gewoon in huis hebben, zoals een kwastje, papier, keukenrollen en dat soort dingen. Dat maakt de kinderen enorm creatief, omdat ze er na afloop van het muziekkwartiertje gewoon mee verder kunnen spelen.Ondertussen kunnen de ouders even goed doorwerken!”

Repetities
Félice is naast muzikant en muziekdocent ook dirigent van twee Delftse koren, ‘Musical- en Popkoor Delft’ en ‘Let it go!’. De groepen mogen momenteel niet samenkomen, maar dat weerhoudt ze er niet van om met elkaar te blijven repeteren. “Dat doen wij middels videobellen. Dan staat iedereen te zingen en te swingen achter de laptop, terwijl ik de begeleiding en partijen afspeel. Zingen zorgt er voor dat je je weer fijn voelt. De groepen doen er alles aan om onderling verbonden te blijven.”

Thuistheater
Hoewel Félice veel plezier vindt in het delen van online lessen, ondervindt zij ook zorgen om haar inkomen. Haar werk als muziekdocent is tijdelijk stopgezet en ook haar kinderconcerten met Krulmuziek, het ensemble waarmee zij door het hele land toert, zijn afgelast tot aan de zomer. Om toch nog wat te verdienen, besloot zij zich aan te melden voor het Rietveld Thuis Theater. “Meteen toen ik de oproep zag, was ik enthousiast. Het is natuurlijk erg leuk dat veel collega’s en ik van alles gratis weggeven, maar daar kan je geen boodschappen van doen. Toen ik Hester, de violist van ons gezelschap Krulmuziek, vertelde over het Rietveld Thuis Theater was ze meteen enthousiast. We zijn direct aan de slag gegaan om een vrolijk en speels muzikaal programma te maken voor peuters en kleuters, het 'Potten & pannenconcert'. Weet je wat nou extra leuk is? Wanneer je een ticket hebt kun je niet alleen zaterdag 18 april om 10.30 uur live kijken, maar ook op een later moment of gewoon tien keer per dag. Als de show een succes is willen we het absoluut nog een paar keer doen. Daar hebben we het al over gehad en we hebben daar ook leuke ideeën voor. Dus als iedereen kaartjes koopt worden we allemaal blij!” #SupportDelft

Félice blijft ook in deze tijd bezig met muziek