Afbeelding

Hemd van het lijf: Dennis Boelsma

Algemeen

Dennis Boelsma (35) is inspecteur openbare ruimte en werkt ook in tijden van het coronavirus hard door om de veiligheid van de stad te bewaren.

1. Waarom wilt u hier op de foto?
"Er wordt op dit moment veel gevraagd van de Nederlandse samenleving en ik, als toezichthouder, ben ook vaak op pad en wil graag deze werkzaamheden belichten."

2. Waarom ben u medewerker toezicht en handhaver geworden?
"Ik heb voor deze baan en dan met name voor deze functie gekozen omdat ik veel met mensen bezig kan zijn. Daarnaast kan je door de leefbaarheid te vergroten of te bevorderen veel problemen voorkomen."

3. Merkt u verschil i.v.m. de coronacrisis?
"Ik moet zeggen dat ik enorm trots ben op onze afdeling. Over het algemeen krijgen wij enkel lof voor ons optreden in deze moeilijke tijden. Nu moet ook gezegd worden dat de inwoners en ondernemers keurig de maatregelen opvolgen."

4. Heeft u al boetes uit moeten delen?
"Wij proberen ook in deze tijden het gesprek aan te gaan en uitleg te geven over waarom de maatregelen nageleefd moeten worden. Als men zich hier, na een officiële waarschuwing, niet aan houdt, dan schrijven wij ook boetes uit."

5. Wat doet u precies als handhaver?
"In tijden van de coronacrisis richten wij onze werkzaamheden met name op de controle van de naleving van de maatregelen. Met name de binnenstad en de recreatiegebieden vergen dan veel aandacht. Uiteraard zijn wij door wel door heel Delft te vinden en blijven wij bereikbaar voor de burger."

6. Waar bent u vooral te vinden als handhaver?
"Vooral op de plekken waarvan de meeste aandacht wordt gevraagd. Dit zijn voornamelijk parken en recreatiegebieden."

7. Hoe gaat u om met agressiviteit?
"Wij proberen in alle gevallen agressie te voorkomen door te blijven communiceren met de burger. Als wij worden beledigd of er wordt geweld tegen ons gebruikt, dan tolereren wij dat niet en gaan wij over tot aanhouding."

8. Maakt u zich zorgen over het coronavirus?
"Uiteraard. Het is verschrikkelijk wat er in de wereld gebeurd en het is daarom heel belangrijk dat we ons aan alle door de overheid opgestelde maatregelen blijven houden en door blijven zetten."
9. Krijgen handhavers nu speciale instructies?
"Ook wij houden ons aan alle maatregelen om veiligheid voorop te stellen."

10. Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan zou ik...
"...Hopen dat ik het net zo zou doen als onze burgemeester. Ik ben van mening dat wij een fantastische en zeer betrokken burgemeester hebben die heel goed weet wat er speelt in haar stad."