Afbeelding

Hemd van het lijf: Martijn Keijzer

Algemeen

Martijn Keijzer (26) heeft samen met zijn vriendin Marianne Klement de website burger-punten.nl opgezet.

1. Waarom wil je hier op de foto?
"Deze foto is genomen op het dak van de studentenwoning van mijn vriendin Marianne, ook te zien op de foto, waarmee ik de website gemaakt heb."

2. Hoe is burgerpunten ontstaan?
"Met vrienden had ik het al een aantal jaar over de periode wanneer je klaar bent met studeren en je steeds burgerlijker wordt. De term burgerpunten bestond dus al en zodoende kwamen we op het idee om een website te maken en dit te testen op een grappige manier."

3. Wat doe jij precies voor burgerpunten?
"Ik ben de oprichter ervan. Samen met mijn vriendin Marianne heb ik de website afgelopen jaar in elkaar gezet en op 6 april gelanceerd."

4. Wat houdt burgerpunten precies in?
"Burgerpunten is bedoeld om te lachen en om op een grappige manier te testen hoe burgerlijk je nou eigenlijk bent. De punten die uit de test komen kun je dan vergelijken met anderen. Het is puur voor de lol."

5. Wat maakt burgerpunten zo'n succes?
"Doordat veel vrienden hier al van wisten en dit doorstuurden. Zo werd het steeds vaker doorgestuurd en is het viraal gegaan. Dat is super tof en dat hadden Marianne en ik echt niet verwacht."

6. Hoe ben je op de vragen van de test gekomen?
"De vragen komen echt van overal en nergens. Ik heb het hier al lang over met mensen en op die manier inspireer je elkaar telkens weer."

7. Is er rekening gehouden met een doelgroep?
"Nee, iedereen die het leuk vindt kan de site bezoeken en de test maken. We hebben wel onze studentenvrienden in ons hoofd gehouden en de meeste bezoekers zijn tussen de twintig en dertig jaar oud, maar uiteraard kan iedereen de test maken."

8. Hoe ziet de toekomst van burgerpunten eruit?
"Het was eigenlijk de bedoeling dat dit de eerste versie zou zijn zodat we dingen zouden kunnen verbeteren, maar het is natuurlijk grootser uitgepakt dan we dachten. Het speelt al wel in ons hoofd om nieuwe testen te maken met nieuwe gekke en grappige vragen. Dat is nog niet zeker, maar de nieuwste ideeën stromen zeker al binnen."

9. Waarom zouden mensen de website moeten bezoeken?

"Omdat het gewoonweg heel grappig en leuk is. Vooral als je de score met vrienden vergelijkt. Het is leuk om tussendoor te doen en de vragen hebben geen diepgang. Dat maakt het luchtig en leuk."

10. Als ik burgemeester van Delft zou zijn, dan zou ik...
"...uiteraard binnen blijven en mijn handen goed wassen en nagaan of het mogelijk is om een parkje aan te leggen voor het oude V&D pand."