Ruben fietste al eerder voor het goede doel en focust zich nu op zijn SoloRide
Ruben fietste al eerder voor het goede doel en focust zich nu op zijn SoloRide

Ruben fietst voor een vaccin tegen het coronavirus

Algemeen

DELFT - Veel fietsevenementen zijn afgelast, maar individueel fietsen mag binnen de gestelde maatregelen van het RIVM nog wel. Daarom is nu de SoloRide in het leven geroepen. Je fietst alleen, maar wel samen met andere deelnemers de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen. Een initiatief waar Ruben Broers (49) graag aan meewerkt.

Door Cheyenne Toetenel

Als SoloRider fiets je binnen of buiten en zamel je geld in om het onderzoek van het Erasmus MC naar een vaccin tegen het coronavirus te steunen. Dat moet snel, want de tijd dringt en elke dag telt. Om dit goed te laten verlopen, is geld nodig. Daarom besloten veel fietsers de handen ineen te slaan en samen de strijd met elkaar aan te gaan, waaronder Ruben.

Goede doelen
Direct na de lancering van het initiatief vorige week, besloot Ruben deel te nemen. "Ik fiets al jaren voor het goede doel. Zo heb ik voorgaande jaren met een grote groep geld opgehaald voor onder meer de CliniClowns, Kika en Make a Wish. Sponsorgeld ontving ik door met de fiets bergen te beklimmen, zoals de Mont Ventoux." Ondanks dat de SoloRide individueel wordt gereden, zag Ruben ook deze actie direct zitten. "Als je ziet wat het coronavirus allemaal teweegbrengt en hoeveel mensen het raakt, is de keuze snel gemaakt om iets te gaan doen om het virus te bestrijden. Het is belangrijk dat er zo snel mogelijk een vaccin op de markt komt. Als ik ook maar een heel klein steentje kan bijdragen aan het verzamelen van geld voor onderzoeken, doe ik dat graag. En ik doe dat ook nog eens met iets wat ik leuk vind om te doen!"

Fietsfanaat
Fietsen doet Ruben nu zo'n zes jaar met veel plezier. "Destijds nodigde een collega mij uit om eens samen te gaan fietsen. Dat beviel zo goed, dat ik meteen vaker ben gaan trainen. Minimaal een keer per week en zeker met dit mooie weer probeer ik het minstens twee keer. Ik rijd regelmatig toertochten met verschillende afstanden en doe graag mee aan verschillende fietsacties, normaal gesproken dus met een groep. Zo'n actiegroep bestaat soms uit wel 400 tot 500 deelnemers."

Donaties
Aan de SoloRide doen inmiddels al meer dan 100 deelnemers mee. "Wij fietsen allemaal zo vaak en ver als we willen, allemaal individueel. De route, die bepaal je zelf. Na iedere fietstocht deel ik mijn rit op Strava en social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren. Dat enthousiasmeren doe ik ook in mijn persoonlijke omgeving, zowel zakelijk als privé. Veel mensen uit de groep waar ik normaal mee fiets hebben zich al aangemeld als deelnemer en anderen uit mijn netwerk hebben gedoneerd. Ik hoop dat daar de komende tijd nog veel meer deelnemers en donaties bijkomen, zodat we samen een mooi bedrag bij elkaar kunnen fietsen."

Deelnemen
Ben ook jij enthousiast geworden en wil je deelnemen als SoloRider? Meld je dan aan via www.soloride.nl. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden, wel wordt gevraagd om donaties. Ruben of een andere SoloRider steunen kan ook op deze website, door het persoonlijke deelnemersprofiel aan te klikken en te doneren. "Samen overwinnen we het coronavirus!"