Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

wonen

DELFT - Matthew Dulcey en zijn vrouw zijn in de herfst van 2016 vanuit Rotterdam naar dit gedeelte van Delft verhuisd. “We werden verliefd op Delft, vanwege zijn historische schoonheid, maar ook om het hightech-karakter van de stad.”

‘Ons huis is een east to west exposure in originele jaren dertig bouw’

Matthew wil wel uitleggen wat hem zo aanspreekt aan het centrum van Delft. “In de binnenstad heb je altijd het gevoel dat er iets staat te gebeuren. Met de vele cafés, restaurants en evenementen voor het hele gezin”, zegt hij. Maar verder was het voor dit jonge gezin belangrijk, dat beide ouders dicht bij hun werk zouden komen wonen. “Mijn vrouw werkt in de haven van Rotterdam, daarom was de nabijheid van de A4 en de A13 heel prettig. Zelf werk ik in Den Haag, dus kan kiezen tussen het openbaar vervoer, met de auto of gewoon op de fiets.”
Niet alleen de stad Delft was voor Matthew en zijn vrouw iets om verliefd op te worden, maar ook de architectuur van deze dubbele bovenwoning in de Hof van Delft. “Het is uniek, want het huis werd opgeleverd in de late jaren dertig. Het is dus de originele jaren dertig bouw. In de latere periode, van de late jaren veertig tot en met de jaren vijftig, zie je de bouwstijl echt veranderen. Ons huis is, zoals we in het Engels zeggen, een east to west exposure.”
Gerieflijk is het huis ook. Aan het einde van de ochtend schijnt er door de grote vensters een prachtig licht. Aan de voorkant zijn er grote vensters in de erker, aldus Matthew, die zorgen voor zonlicht èn een lekker briesje. Recht tegenover het huis is een park, met een school, die heel mooi beschut is door bomen. We genieten dus altijd van een natuurlijk, groen uitzicht als we in de erker zitten.” Het gezin van Matthew en zijn vrouw is inmiddels flink gegroeid. In het begin hadden ze één kindje, maar inmiddels zijn dat er drie, Malin van vijf, Elodie van twee en Luc van één jaar. Mede daarom zijn er in de loop van de jaren wat renovaties geweest. “Nieuwe wc’s, er kwam een hele nieuwe slaapkamer met een eigen badkamer op de zolder. Dat is een geweldige uitkomst als we familie van overzee op bezoek krijgen. Daarnaast hebben we de keuken vernieuwd en vooral voor een heel warme familie-uitstraling gezorgd”, zegt hij.
Die wordt ook nog versterkt door een echte open haard. Maar uiteraard zijn er ook nog een heleboel kenmerkende jaren dertig elementen in de woning terug te vinden. Wat te denken van de originele tegels in de hal. “En de deuren met glas-in-lood, waar licht doorheen kan schijnen, wat zorgt voor een helder en warm gevoel op de slaapverdieping”, aldus Matthew. De kinderen van Matthew en zijn vrouw maken helemaal onderdeel uit van de Nederlandse cultuur. “Ze hebben zowel Engels en Nederlands als moedertaal”, gaat hij verder. Deze buurt is echt perfect voor de kinderen. Een echte Nederlandse woonbuurt, en maar een halve kilometer verwijderd van het centrum, waar wij veel andere expats kennen. En, ook heel belangrijk, er zijn twee basisscholen op nog geen 300 meter. En iets verder weg zijn er ook twee middelbare scholen. Voor de boodschappen ga je makkelijk even naar Albert Heijn. En je woont hier vlakbij een groot park, aan de overkant van de straat, met veel speeltuintjes. Allemaal dingen waardoor kinderen leuk en veilig kunnen opgroeien.” Met plezier hebben ze deze woning gerenoveerd. En ze hebben nu een nieuw huis gevonden, waar ook genoeg in te renoveren valt.

Westplantsoen 108, Delft
(155 m²)
Vraagprijs is 470.000 euro k.k.
Björnd Makelaardij
Oude Delft 103
2611 BD Delft
(015) 213 51 39
www.bjornd.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding