Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

wonen

NOOTDORP - Arno Ombelet en zijn vrouw Ellen zijn twaalf jaar geleden naar deze ééngezinswoning verhuisd, vlakbij de dorpskern van Nootdorp. Ze kwamen van Leidschenveen en kregen de mogelijkheid hier een woning te kopen.

Ruime ééngezinswoning met diverse andere indelingsmogelijkheden

“Ons eerste koophuis diende zich aan”, zegt Arno, die samen met Ellen een dochter met de naam Melanie heeft. “Het was een mooi nieuwbouwhuis, waar we graag zijn gaan wonen.” Bij hun komst naar Nootdorp, hebben ze direct een aantal aanpassingen laten uitvoeren. Zo werd een slaapkamer een heel stuk vergroot door een andere slaapkamer op te offeren. Helemaal boven werd een dakkapel geplaatst, en werden twee extra kamers gerealiseerd. “We hebben dus volop de ruimte, met nu vijf heel ruime slaapkamers, maar met een kleine ingreep zouden dit er ook weer zes kunnen worden”, legt Arno uit. Arno en Ellen hadden destijds geen specifieke voorkeur voor Nootdorp. Ze hadden zich aanvankelijk ook georiënteerd op een andere woonplaats, maar deze woning kwam als goed alternatief. “En we hebben zeker geen spijt van onze beslissing, want het is ons hier heel goed bevallen”, gaat hij verder. “We hebben de huiskamer ingericht met een landelijke sfeer. De keuken heeft deze zelfde gezellige uitstraling.” De woning heeft een ruime, lichte doorzonwoonkamer van 5,75 bij 5,15 meter. De kamer heeft een tegelvloer met vloerverwarming. Er zijn geen radiatoren aanwezig, want dit is de hoofdverwarming. Het is dus een woonkamer met een gezellige ambiance, ook nog versterkt door de aanwezigheid van een sierhaard. In het verlengde van de woonkamer is aan de voorkant de moderne L-vormige keuken, die luxe is uitgevoerd en is voorzien van uiteenlopende inbouwapparatuur. Er is onder meer een afzuigkap aanwezig, een vierpits gaskookplaat met een wokbrander, een oven/grill, een vaatwasser, een combi-magnetron en een vriezer. Naast de vele kastruimte, is er ook een extra carrouselkast. “We hebben de woning van beneden tot boven netjes gestuukt. Het huis heeft dus een nette afwerking”, zegt Arno, die ook de schuifpui, met shutters, in de woonkamer demonstreert. “Van hieruit kom je in de zonnig gelegen tuin. Hier heb je de hele dag zon. Er is een plateau op een ophoging, waar we beschut kunnen eten. Verder staat in de tuin niet veel beplanting, want ik houd niet zo van tuinonderhoud, ik ben geen groene-vinger-man.” Er is verder een berging en je kan ook via een achterom de tuin verlaten. Boven hebben de twee verdiepingen allebei een mooie laminaatvloer. Op de eerste verdieping is er een ruime slaapkamer aan de voorkant. Aan de achterkant is er een nog ruimere slaapkamer, dit waren voorheen twee kamers. Hierin is ook een groot walk-in-closet gerealiseerd. Verder is er een nette, moderne badkamer met een inloopdouche, een dubbele wastafel, een bad, een tweede toilet en een designradiator. “In plaats van een afvoerputje bij de douche, is er een brede drain”, legt Arno uit.
Op de tweede verdieping is er een voorslaapkamer met een dakraam. De ruime achterslaapkamer heeft een woningbrede dakkapel. Er is een wasruimte, ook met een dakraam, met de wasmachine, de droger en de CV-combiketel. “En dan hebben we nog een vliering met stahoogte, waar je een heleboel op kan bergen”, zegt hij. “We worden een dagje ouder en verhuizen naar een appartement in Zoetermeer."

Robbengat 6, Nootdorp (132 m²)
Vraagprijs is 439.500 euro k.k.

Roepman Makelaardij
Molslaan 43
2611 RJ Delft
(015) 213 41 34
www.roepman.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding