De Reuzenberenklauw verspreidt zich snel en wordt gezien als gevaarlijk
De Reuzenberenklauw verspreidt zich snel en wordt gezien als gevaarlijk

De toekomst van het Abtswoudse Park

Algemeen

DELFT - De Reuzenberenklauw in het Abtswoudse Park is zich weer aan het ontwikkelen. Iets wat als problematisch wordt gezien.

Bovenstaande foto is vorige zomer gemaakt op een plek in het park waar de Reuzenberenklauw zich stevig heeft gevestigd. De Reuzenberenklauw groeit en verspreidt zich heel snel. Met als gevolg dat deze plant in het hele park gaat overheersen. Bovendien is hij tijdens bloei gevaarlijk. De reuzenberenklauw wordt, mede om de schadelijke werking van het sap van deze plant op huid en ogen, in toenemende mate als een probleem ervaren. Het is hard nodig verdere verspreiding van deze exoot te voorkomen.

Uitsteken
Het is nu de beste tijd om met uitsteken van de planten te beginnen. De grond is zacht en de planten zijn nog klein. Enkele buurtbewoners hebben al een begin gemaakt met het uitsteken. Op gepaste afstand van elkaar was dat een prima activiteit in de natuur.

Aanmelden
Vanwege het coronavirus mag niet meer in een groep worden gewerkt. Maar als je je aanmeldt, krijg je informatie over hoe je tóch zelfstandig te werk kunt gaan. Meld je aan bij de vrijwilligers bij Staatsbosbeheer. Mail naar akroesenbos@gmail.com