Derde plaats voor Delft in de top tien culturele steden
Derde plaats voor Delft in de top tien culturele steden

Delft in top drie culturele steden

Algemeen

DELFT - Delft staat op nummer drie in de lijst top tien culturele steden. Met Leeuwarden op twee en hoofdstad Amsterdam op één, is het een prima plek!

Wederom krijgt Delft erkenning voor de prachtige cultuur en historie. Holidu, dé zoekmachine voor vakantiehuizen, heeft een top tien opgesteld van de steden met de hoogste dichtheid aan culturele locaties per tienduizend inwoners. Voor deze studie zijn Nederlandse steden met meer dan 75.000 inwoners onderzocht. Om tot een top tien te komen zijn alle theaters, opera's, filmhuizen, bibliotheken, musea en kunstgalerijen via Google-data geteld. Steden waar je op ontdekkingstocht kan gaan om een nieuw toneelstuk te zien, een zeer zeldzaam boek te vinden of te genieten van een inspirerende kunstexpositie. Onder veertig Nederlandse steden zijn de volgende culturele locaties geteld: theaters, filmhuizen, opera's, musea, kunstgalerieën en bibliotheken.

Rijk aan cultuur
Het is al lang geen geheim meer dat Delft een prachtige cultuur en historie heeft. Denk bijvoorbeeld aan Delfts blauw, wie kent het niet? Dat is zeker een cultuur dingetje in de stad waar velen op af komen. Vergeet niet dat er nog veel meer culturele wonderen verstopt zijn in de stad, maar liefst drieëndertig! Denk bijvoorbeeld aan het filmhuis Lumen, hier komen internationale en vooral ook bijzondere documentaires voorbij. Voor toneel of cabaret kan je terecht bij Theater de Veste en heb je al eens binnen gekeken bij het atelier van beeldend kunstenaar René Jacobs? Bij Art Jacobs kun je live meekijken hoe de creaties tot stand komen! Met maar liefst negentien musea en kunstgalerijen, negen theaters en opera's en vijf bibliotheken, is Delft de trotse derde meest culturele stad. De Delftse agenda is dan helaas vanwege het Coronavirus in ieder geval tot en met 31 maart anders dan dat we gewend zijn, maar binnenkort kan er weer volop cultuur gesnoven worden!