De Groene Gevel te midden van de gebruikelijke stenen gevels.
De Groene Gevel te midden van de gebruikelijke stenen gevels.

Groene gevel onthuld in de Coendersbuurt Nieuw Delft

wonen

DELFT - Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars heeft de verkoop voor het project Floris in Nieuw Delft gedaan. Dit laatste gedeelte van de Coendersbuurt is ontwikkeld door Ballast Nedam.

De feestelijke oplevering van nieuwbouwproject Floris heeft afgelopen week plaatsgevonden. De woningen van Ballast Nedam hebben een heel eigen ontwerp. Eén van de huizen heeft zelfs een volledig groene gevel met levende planten, het ontwerp is geïnspireerd op de schilderijen van Mondriaan. Na de spectaculaire onthulling plantte wethouder Martina Huijsmans de laatste plant in de gevel, in het bijzijn van de nieuwe bewoners, medewerkers van de bouw en andere en betrokkenen. Ballast Nedam neemt ongeveer vierhonderd woningen voor zijn rekening in Nieuw Delft. De groene gevel is één van de oplossingen die Ballast Nedam Development gebruikt om invulling te geven aan de zeventien Sustainable Development Goals van de VN, waar het bedrijf ondertekenaar van is. In het ontwerp van de groene gevel, dat tot stand kwam tijdens het Jaar van Mondriaan 2017, is teruggegrepen op de kenmerkende vlakkenverdeling waarmee de kunstenaar beroemd werd. De groene gevel zorgt niet alleen voor een bijzondere architectuur, maar stimuleert ook een duurzamer wereld door de klimaatadaptieve en natuurinclusieve eigenschappen die het in zich draagt. Zo draagt een groene gevel bij aan luchtzuivering, een lagere omgevingstemperatuur, warmteregulatie en biodiversiteit in de stad. Bovendien voelen mensen zich veel prettiger in een groene omgeving. Het modulair gevelsysteem van Sempergreen is opgebouwd uit voorbegroeide panelen. Voor het project Floris zijn drie verschillende beplantingsmixen toegepast in de kenmerkende vlakkenverdeling van Mondriaan. Dankzij een volledig automatisch irrigatiesysteem, wordt de groene buitengevel voorzien van de juiste hoeveelheid water en voedingsstoffen.

Negen ontwerpen
Alle woningen van Floris, ontworpen door Faro Architecten, onderscheiden zich in verschillende architectuurvormen, van klassiek tot speels modern. Daarmee sluit het geheel goed aan op de rest van de Coendersbuurt en de binnenstad van Delft. De woningen zijn gasloos en energieneutraal. Floris ligt tegenover het treinstation van Delft en het oude centrum met alle voorzieningen. Parkeren kan in een collectieve parkeergarage op afstand van de woningen. Hiermee wordt duurzame mobiliteit gestimuleerd, omdat het aantrekkelijker wordt om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken.
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars is trots betrokken te zijn geweest bij de verkoop van de Coendersbuurt, te weten Het Straatje van Heijmans/ERA Contour en de Superlofts van Steru. "Het is mooi om bij de ontwikkeling van onze fraaie stad betrokken te zijn en er komt nog meer in Nieuw Delft", zegt Lisette Beurskens van het makelaarskantoor. "Gezicht op Delft, De Poortmeesters en INK Appartments zijn concrete voorbeelden. Heeft uw belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Nieuw Delft? Neem dan contact op met de nieuwbouwafdeling van het kantoor voor lopende en toekomstige projecten. Wij kunnen ons als kantoor echt de Nieuwbouwspecialist van Delft noemen en u op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen." Met de oplevering van Floris komt ook de afronding van de Coendersbuurt in zicht. Naar verwachting is de buurt vóór de zomer van 2020 helemaal af, als eerste van de drie buurten in Nieuw Delft.
Voor meer informatie kun je bellen naar (015) 212 52 88 of kijk even op www.vansilfhout.nl.