Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

wonen

Gezellige driekamer woning met prachtig uitzicht nabij het centrum

DELFT - Geraldien en Bas Rijkse zijn in 2002 langs het water aan de Oranje Plantage komen wonen. Een leuke driekamerwoning aan het Rijn-Schiekanaal, waar dagelijks de binnenschepen voorbij varen, een prachtig gezicht.

"We zijn hier destijds gaan samenwonen en onze kinderen Esmee en Sylke zijn hier geboren", zegt Geraldien. In de babyfase was er natuurlijk genoeg ruimte. Maar met het oog op de toekomst, zijn Geraldien en Bas op een gegeven moment toch naar een grotere woning verhuisd, te weten in de wijk Brasacker. "Dat is nu elf jaar geleden. Deze woning hebben we toen verhuurd", zegt ze. "In totaal zijn er twee huurders geweest, waarvan de laatste arts was. Nu die ook ergens anders is gaan wonen, hebben wij besloten deze woning toch maar eens te verkopen." Ze wonen nu in een prachtige omgeving vlakbij het Hertenkamp. Dit is echter ook altijd een heel fijne locatie geweest, vlakbij het centrum, en ook natuurlijk met dat mooie uitzicht. "Niet alleen is er hier veel binnenvaartverkeer, maar ook met Sinterklaas is het hier heel gezellig en het Bloemencorso is altijd een geweldig evenement. Het is dan heerlijk om aan het water te zitten. Je woont hier verder rustig en het is toch midden in de stad. Het enige echt indringende geluid, dat komt van de kerkklokken. De buren zijn heel rustig en aardig, met zowel oudere mensen als jongere mensen, maar er is niet zo veel contact mee." Ben je de woonkamer binnen gekomen, dan zie je aan je linkerhand een mooie wenteltrap. Zo solide als hij is, zo flexibel en meeverend zijn toch de treden. Echt iets om zelf te ervaren. "Het is een kamer met vloerverwarming. We hebben destijds de tegels laten liggen en hier laminaat overheen gelegd", vertelt ze. "Ook hebben we aan de voorkant een extra brede vensterbank gemaakt, waar we ook ideaal de huishoudelijke spullen in konden opbergen."
De open keuken aan de achterzijde heeft veel extra lichtinval door een lichtkoepel, die ook open te zetten is. De keuken heeft een afzuigkap, een vierpits gaskookplaat, een vaatwasser, een magnetron, een oven en een koel-vriescombinatie. "Zelf hebben we de keuken niet vernieuwd, maar die kan nog goed mee", zegt ze. Nog weer verder naar achteren is de achtergelegen, geheel betegelde badkamer van 3.54 bij 1.11 meter, met een douche, een wastafel en een toilet. "Bij de koop was dit allemaal net vernieuwd. Zelf hebben we heel recent alle wanden opnieuw gestuukt."
Op de eerste verdieping is er één slaapkamer aan de voorzijde. De hoofdslaapkamer bevindt zich achter en is wel 12 vierkante meter. Deze is voorzien van vaste kledingkasten. "We hebben een airco in deze slaapkamer, dat is wel nodig ook, want de kamer is heel zonnig', zegt ze. "Hier is ook een deur naar het zonnige dakterras, ook weer gelegen op het zuidwesten. Hier kunnen we lekker in de zon en uit de wind zitten en dat al vroeg in het voorjaar." Op de overloop is er verder een bergruimte met de opstelplaats voor de CV-combiketel uit 2012, met ook plaats voor de wasmachine en de droger. "We hebben ook nog een vliering", zegt ze. "Daar kun je heel veel spullen op kwijt. Je kan er niet staan, maar je kan er bijvoorbeeld wel een matras neerleggen als er logés zijn." De hele woning is voorzien van kozijnen met dubbele beglazing. De woning is dichtbij alle gezellige voorzieningen van de binnenstad.

Oranje Plantage 9, Delft (62 m²)
Vraagprijs is 285.000 euro k.k.

Van Silfhout & Hogetoorn
Oude Delft 110A
2611 CE Delft
(015) 212 52 88
www.vansilfhout.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding