Afbeelding

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

wonen

Karakteristieke en grondig gemoderniseerde jaren 30 woning

DELFT - John Klijsen woont al veertien jaar in deze sfeervolle woning in de wijk Hof van Delft. Hij is hier komen wonen met zijn toenmalige partner. "We woonden daarvoor boven de dierenspeciaalzaak, ook aan de Hof van Delftlaan", zegt hij.

"Het is ons hier altijd zo goed bevallen. Daarom waren we blij dat we dit huis hadden gevonden." Ze zijn hier samen komen wonen, maar op een gegeven moment telde het gezin vijf personen. Hier werden namelijk hun zonen Floris, Ties en Bo geboren. "Mijn partner en ik zijn inmiddels al weer een tijdje uit elkaar", gaat John verder. "Ik heb inmiddels weer een nieuwe partner gevonden en we hebben besloten samen te gaan wonen in Delfgauw. Dat wordt dus een samengesteld gezin met een heleboel kinderen."
John en ook zijn kinderen hebben het hier altijd erg naar hun zin gehad. "Dit is een heel leuke buurt, met een heleboel gezellige winkeltjes en alle kinderen zitten hier in de buurt op school. Vooral dit stukje van de Hof van Delftlaan is heel gezellig. Er wordt hier niet hard gereden, het is sinds enige jaren een 30-kilometer zone geworden. Maar het is vooral een buurt waar veel mensen in dezelfde levensfase wonen, allemaal met jonge kinderen, die goed buiten kunnen spelen. Het contact tussen de buren is zelfs zo hecht en gezellig, dat we regelmatig samen verjaardagen vieren. En qua locatie is het ook prima, want het centrum is eigenlijk vlakbij en behalve vele leuke buurtwinkeltjes is ook de grote supermarkt makkelijk te bereiken. Er is een zwembad in de buurt en een aantal sportclubs." In de loop der jaren hebben John en zijn toenmalige partner een heleboel aan de woning verbouwd. Vooral op de tweede verdieping is veel werk verzet. "Hier zaten twee kamertjes en een soort atelier in", zegt John. "We hebben de hele verdieping gestript. Het is een prachtige etage geworden, waarbij de vaste draagbalken van de kapconstructie uit de jaren 30 bouw goed te zien zijn. Er is een mooie nieuwe trapopgang gekomen, er is een volledige kastenwand, we hebben een aparte doucheruimte laten maken, een toiletruimte en als je in bed ligt heb je een prachtig uitzicht aan de achterkant."
Op de bovenruimte van ruim 45 vierkante meter is verder een washok en op de bergvliering kun je een heleboel spullen kwijt. Deze ruimte zou ook heel goed als riante logeerkamer gebruikt kunnen worden. "Maar nu heb ik er lekker mijn slaapkamer", zegt John. Het is een echte jaren 30 woning, waar nog veel originele details in bewaard zijn gebleven. Zoals de granito vloer in de gang en de keuken. Maar ook de paneeldeuren en de vele vaste kasten. Het glas-in-lood boven sommige deuren en ramen. En de erker in de achterkamer. "Maar het is vooral een heel moderne woning, met een strakke afwerking", zegt John. "Het huis is af, je hoeft er eigenlijk niets meer aan te doen, je kan er zo in trekken." De woning heeft een fraaie, lichte woonkamer met een voor- en een achterkamer. De achterkamer bevindt zich bij de keuken en heeft openslaande deuren naar het achterplaatsje. De keuken heeft een moderne inrichting en de nodige inbouwapparatuur. Ook vanuit de keuken kom je op het achterplaatsje. "Het is niet al te groot, maar in de middag heb je er lekker de zon, zodat je er prima kan zitten. Aan de voorkant kun je ook een leuk zitje maken." Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. "Voor elke zoon een kamer dus", zegt John. "Twee kamers zijn extra breed, vanwege de overbouwde poort naast het huis." Er is een moderne badkamer met een inloopdouche en een dubbele wastafel. Hier is ook de toegang tot een klein balkon.

Hof van Delftlaan 124, Delft
Vraagprijs is 525.000 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding