Leo Quack genoot tijdens het Affligem Bluesfestival onder meer van de muziek van Nico Dijkshoorn en The Hank Five. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack genoot tijdens het Affligem Bluesfestival onder meer van de muziek van Nico Dijkshoorn en The Hank Five. (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

We hebben er weer een aantal mooie weken opzitten. Sinds mijn vorige bijdrage begon dat met het Affligem Bluesfestival waar we als organisatie zeer tevreden op terugkijken. Nog nooit eerder hadden we zoveel optredens en podia en ook de specials waren bijna allemaal uitverkocht. Voor mij persoonlijk was de opening van het festival door Nico Dijkshoorn en The Hank Five een hoogtepunt. Die man komt soms wat nors over, maar het is echt een heel aardige vent. Verder zou in mijn ogen het Highlight Delft festival in het vervolg beter in een ander weekend gepland kunnen worden. Het is zonde dat bezoekers een keuze moeten maken voor één van die twee evenementen.

Carnaval
De week erna ben ik veel met de Hoffotograaf op pad geweest. Het was namelijk tijd voor het carnaval. Alle respect voor de feestvierders die zich niet uit het veld hebben laten staan door het tegenvallende weer. Het is natuurlijk ontzettend sneu dat de mensen wekenlang gewerkt hebben aan mooie praalwagens, maar dat de optocht door de harde wind en regen afgelast moest worden. Daarom vind ik het des te prijzenswaardig dat hier in de residenties niets van te merken was. De carnavallers waren weer prachtig uitgedost en de sfeer was geweldig. Dat gold ook zeker voor het kindercarnaval in De Tobbe. Verder was het leuk om met de stadsclown bij Brian van Delft on the Move op bezoek te zijn om over het carnaval te praten. Zijn enthousiasme is altijd aanstekelijk.

De Tobbe
In de Tobbe was het afgelopen maand trouwens sowieso feest. Uitbater Danny de Quaasteniet nam afscheid om te emigreren naar Griekenland en in zijn laatste weken als eigenaar stond een aantal mooie feestjes op het programma. Vorige week zaterdag is er definitief afscheid van hem genomen. Het zal een gemis zijn, want hij organiseerde veel ontzettend leuke evenementen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat onder zijn opvolgers Frans Heijstraten en René Koot niet anders zal zijn. Veel succes, mannen!
Verder verwachten we op zaterdag 14 maart een groot feest in de kantine van Full Speed, waar clubicoon Frans Hogervorst zijn eenennegentigste verjaardag zal vieren. Frans is niet alleen het oudste lid van Full Speed, maar hij heeft als speler en vooral ook als trainer laten zien dat een goede ambiance en prestaties hand in hand kunnen gaan. Zo maakte hij niet alleen heel veel sfeer; hij maakte ook nog veel kampioenen.

Overpeinzingen
Dan moet me verder toch nog wat van het hart. Ik heb me deze week ontzettend verbaasd over het feit dat asielzoekers zo lang moeten wachten tot ze uiteindelijk uitsluitsel krijgen of ze mogen blijven of niet. Ik vind dat niet eerlijk naar die mensen toe. Wat ik nog gekker vind, is dat ze in de tussentijd meer geld van onze overheid ontvangen dan ze zouden verdienen met een jaar werken in hun eigen land. Daar kan ik met mijn verstand niet bij.
Ook heb ik mijn vraagtekens bij geschiktheid van de mensen die rekenmodellen opstellen voor onze overheid. Bij het aanscherpen van de maximumsnelheid op de snelwegen naar honderd kilometer per uur werd ons voorgerekend dat een dergelijke maatregel zeven miljoen zou gaan kosten. In de praktijk loopt dit op tot negentien miljoen en ik kan raden wie dit verschil op mogen hoesten: juist, de hardwerkende burger.
Dan nog een positieve noot om mee te eindigen. Het Varend Corso gaat door en wel van 2 tot en met 5 juli. Den Haag en Vlaardingen worden aangedaan en wij zijn op de achtergrond hard aan het werk aan een Delftse boot. Wil je helpen? Dan ben je van harte welkom!